Premiärintervju med Andy

Andy! 
En ny säsong står för dörren, din andra som huvudtränare, och det är en säsong där försäsongen minst sagt varit speciell. 

Kan du beskriva årets försäsong och hur det har påverkat förutsättningarna inför morgondagen? 

Det är onekligen svårt att vara en liten klubb i Stockholm när den riktiga vintern kliver innanför portarna. Tack och lov har vi lyckats köra effektivt två dagar i veckan i åtminstone 1,5 månad nu. Jag tror att det här påverkat de andra lagen på den här nivån lika mycket egentligen. Inställda träningar, ströpass inomhus och evig kommunikation med diverse vaktmästare. Men vi känns fräscha och har trots allt en ung trupp där många ser till att träna regelbundet under årets alla veckor.

Förra vårsäsongen, var inte en som vi kommer ihåg som En av de bättre. Vad har truppen och du själv tagit med dig från förra året och framför allt våren? 

Förra våren var oerhört jobbig men vi lärde oss av det, vilket vi såg på hösten. Vi är starka mentalt och har idag en trupp med otroligt många dåliga förlorare. Varje träning körs till sista sekund och alla driver på varandra och sporrar varandra att bli/vara bättre. De som var med förra våren vet om vad som inte fungerade och det har vi lagt fokus på i år. Att skjuta oss själva i foten är vi färdiga med, i år ligger fokus att tvinga fram motståndarna till samma syndrom. Vi som coacher gjorde flertalet av "rookie mistakes" gällande det mesta som har med fotboll att göra. Vi har lärt oss av det och försökt bli både tydligare och bättre. Det tar tid att bli ett fungerande kollektiv såklart, och dit är vi på god väg att nå.

Och givetvis, vad tror du om säsongen som kommer? Vad kan man förvänta sig av FC Krukan 2018? 

Både jag och Oliver, tillsammans med spelarna i laget, tror på en rolig och spännande säsong. Vi är nog en betydligt jämnare serie i år. FC Krukan är inte samma lag som förra säsongen. Nya spelsystemet har satt sig, föryngringen har fortsatt, vi är snabbare och bättre förberedda. Vi har en bred trupp med spets lite överallt och har verkligen blivit ett lag som drar åt samma håll, både på träning och match. Förhoppningsvis tar vi oss till nya höjder i år.


Vår trupp består av många duktiga spelare, både nyinkomna och välbekanta ansikten. Om du skulle välja 3 stycken som du tror kan överaska eller sticka ut under säsongen? 

Det finns en hel del kända ansikten kvar vilket gör att vår stomme är kompakt. De flesta som har koll på Krukan känner ju igen de pojkarna. Framförallt tror jag att vi som lag kan överraska. Jag väljer att vara medietränad här - det finns en hel drös att hålla koll på. Många nya intressanta ansikten och även gamla som kan ta ytterligare kliv i år. Bara det är en morot att komma ned och kika i år.

Varför ska folk komma och kolla på FC Krukan i år?

Det finns en annan känsla i truppen i år. Vi har vuxit samman samtidigt som nyförvärven har givit oss mycket energi och ytterligare spets och bredd. Det som gör min och Olivers känsla så positiv är också att det är ett lag med underbara människor. Kompisar som är ödmjuka men har vinnarskalle. Vi har roligt tillsammans och det syns verkligen på planen. Sedan är vi realistiska också, det kommer krävas hårt djäkla jobb som grupp för att åstadkomma det vi vill. Så om man vill se ett lag med mycket fart, kämpaglöd och unika mål så välkomna att titta på oss. Vi ska såklart göra allt för att vinna varje match och således göra vår publik glad.

Sista frågorna gäller givetvis premiären, där Bagarmossen kommer stå på andra sidan. Hur är känslan? 

Det ska verkligen bli superroligt. Jag och Oliver längtar och det vet jag att spelarna också gör. Vi har haft fantastiska träningar de senaste veckorna så vi går in med enbart positiva känslor.

Vi tackar Andy för pratstunden och ser fram emot en härlig säsong tillsammans! 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-