Palles kommentarer FC Krukan - Bagarmossen

FC Krukans tränare Patrik "Palle" Mildaeus kommenterar förlustmatchen mot Bagarmossen.

Beskriv matchbilden.
- Matchen igenom är det Bagis som har mest boll och vi försöker samla laget i ett tight försvarsspel. I första halvlek tycker jag vi hittar en hel del fina kombinationer. Tyvärr blir anfallen alldeles för korta stundtals då vi är slarviga i uppspelsfasen och ger bort bollen till motståndarna på mittplan. Tycker vi har bra koll på dom hela halvleken och släpper inte till några större farligheter. Skulle nog vilja säga att även om vi har bollen mindre är det vi som skapar dom farligaste chanserna under första halvlek. Matchbilden ser väl likadan ut i andra med skillnaden att vi är ännu slarvigare och ger bort bollen i våra anfall. Otaliga gånger försöker vi det svåra i stället för enkla när vi får upp bollen på mitten. Det leder till att Bagis får kontra på oss i stället för tvärtom vilket göra att dom skapar fler farliga chanser i andra än första.

Från sidan såg det ut som att Krukan stundtals försökte spela bollen efter backen, men ofta blev tvungna att slå långt. Vad beror detta på?
- Dålig rörelse. I stället för att hjälpa bollföraren med löpningar runtomkring står vi och väntar på bollen. Det räcker man rör sig några meter för att det ska bli lättare att rulla bollen vilket är något vi måste jobba på.

Någon som utmärkte sig?
-Tycker det var jämnt över lag. Ingen som sticker ut åt något håll.

Vad är ambitionen med höstsäsongen?
- Att ta lika många poäng som förra året. Medveten om att det kommer bli tufft men jag tycker ändå att vi ska ha det som målsättning, därför var det tungt att börja med en förlust.

Vilka delar i spelet kommer ni fokusera på under hösten?
- Vårt offensiva spel, fortsätta jobba med vårt eget passningsspel och förlänga våra anfall. Defensivt tycker jag vi ser starka ut vilket även antal insläppta mål tyder på.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Nyhetsarkiv

Länkar