Storseger i sista matchen

FC Krukan vann den sista matchen på säsongen när man fullständigt körde över Skå IK & Bygdegård med hela 10-2 på ”Nya” Zinkensdamms IP. Därmed slutar man på en sjunde plats i herrarnas division 4 mellersta, Stockholm.

Ja, FCK avslutade säsongen 2014 på bästa tänkbara sätt när man på lördagseftermiddagen fullständigt pulvriserade gästande Skå IK & Bygdegård på Zinkensdamms idrottsplats. Det var inget snack den här dagen, det fanns bara ett lag på banan.

Målkalaset började redan i den sjunde minuten när Philip Svensson skruvar
in en frispark ett par meter utanför straffområdet. Sedan rullade det bara på
och målen trillade in i strid ström. Efter elva minuter kom 2-0 genom Jacob Lillienberg.

Tre minuter senare gjorde Karl Söderlund sitt första mål för dagen när han tryckte dit
3-0-målet. 4-0 rullades in i den 29 matchminuten, återigen av Jacob Lillienberg.

Med två minuter kvar av den första halvleken utökar hemmalaget ledningen till 5-0 när
Karl Söderlund gör sitt andra mål för dagen, och bara minuter senare kommer även 6-0
genom Hussen Abdirahman Shekh, som också blir halvtidsresultatet. Det skulle dock komma
mer – mycket mer – i andra.

Andra halvleken hinner knappt börja innan 7-0-målet trillar in. Fem minuter senare (52 minuten)
kommer även 8-0, innan gästerna inom loppet av tre minuter reducerar först till 8-1 i den 66:e
minuten och sedan 8-2 efter 68 minuters spel.

Om nu bortalaget fick förhoppningar om att göra en riktig mirakel-vändning dog de drömmarna
helt fem minuter senare när Jacob ”Jacke” Lillienberg, med sitt tredje mål, rullade in 9-2.
Samma ”Jacke” satte sedan punkt när han med sitt fjärde mål för dagen, och Krukans tionde,
fastställde slutresultatet till 10-2 i den 89:e matchminuten.

I och med segern slutar FC Krukan på 26 poäng och en helt okej sjunde plats, sett till hur höstsäsongen utvecklade sig.

***

Även om det "bara" handlar om division 4-fotboll, så är 10-2 ett anmärkningsvärt resultat. Med all respekt till lördagens motståndare, som redan var klara för degradering innan matchen, men på det sättet man uppträdde i var inte bra - varken mot sig själva eller sin förening. I ärlighetens namn kunde de ha slutat med ytterligare 10 Krukan-mål. Dock ska man inte förringa FCK:s seger, för det var faktiskt en topp-5-prestation sett till den här säsongen, tycker jag. I lördags var det en sådan dag man kunde ha rubbat vilket lag som helst. Och nu råkade det bli mot Skå IK som för längesedan gett upp.