Efterlängtad seger mot Mälarhöjden

Nöjda coacherna Axel och Seidan Nöjda coacherna Axel och Seidan

FC KRUKAN - MÄLARHÖJDENS IK 3-0 (2-0)

 

Startelva: Z - Olof, Imran, Sillen, Seidan - Jacke, Oliver, Manne, Phillle - Kalle - Alen.

Avbytare: Dany, Weman, Axel, John.

Mål FC Krukan: Phille, Imran, Jacke.

 

På fredagskvällen tog FC Krukan en mycket viktig seger och bärgade tre poäng från Zinkensdamm.

 

Matchen började ganska avvaktande och inget av lagen tog något direkt kommando. Efter ett tag arbetade sig Krukan in i matchen och följaktligen kom också ledningsmålet en bit in i första halvlek. Philip "Phille" Svensson fick bollen i djupled och placerade in 1-0 med högerfoten bredvid den utrusande målvakten. Några minuter senare var det dags igen. Efter en lite tilltrasslad situation studsade bollen fram till Imran "Imme" Ahmad som inte tvekade utan med kraft tryckte in 2-0 mot sin förra klubb!

 

I andra halvlek hade Krukan kontroll på matchen och Mälarhöjden skapade inte några direkta målchanser. Istället kom ytterligare ett mål för Krukan. Jacob "Jacke" Lillienberg var påpasslig vid ett vänsterinlägg och stötte in 3-0 från nära håll. En gedigen insats av laget och en seger var precis vad som behövdes för tre poäng och avancemang i tabellen.

 

I Palles och Rogges frånvaro hade Fredrik "Axel" Axelsson och Thomas "Seidan" Seidefors tränaransvaret.

 

Axel, kan du beskriva matchbilden?

- De första 5-10 minuterna känns lite skakiga, sen tycker jag att vi får igång passningsspelet och börjar föra matchen. Hela första halvlek spelar vi bra, i andra tycker jag vi börjar spela lite svårare. Vi slår lite för mycket långbollar och söker avgörande passningar i för tidigt läge men försvarsmässigt är det stabilt hela matchen.

 

Vad var matchtaktiken?

- Vi ville få Mälarhöjden att antingen slå långt tidigt medan vi hade laget samlat eller få dom att spela in bollen i mitten där vi vet att vi har stor chans att vinna boll, tycker det funkade ganska bra.

 

Vad var det som fällde avgörandet?

- Kul att se att vi försöker spela upp bollen på marken mot forwards, det ledde till några fina kombinationer och framförallt 1-0 målet. Hela laget visar en sjukt bra inställning, kändes att vi hade bestämt oss för att hjälpa Imme och Sillen att slå sitt gamla lag.

 

Tycker du att någon eller några stack ut i matchen?

- Hela laget gör en kanoninsats. Z håller nollan, backlinjen är felfri, innermitt och Kalle sliter fantastiskt hela matchen, bägge yttrarna gör mål och Alen fick fast bollen högt upp i banan många gånger.

 

Uppdaterad tabell samt skytte- och assistliga.

Imran beskriver matchen och målet mot sin förra klubb

Puskas avslöjar vilken läktarramsa som gick bäst under matchen

Bror kommenterar matchen

Puskas och Groggen briljerar del 1

Puskas och Groggen briljerar del 2

Peptalk på läktaren

Filmat av: Matthias Rosvall. FC Krukan Fans.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Nyhetsarkiv

Länkar