Seger i genrepet!

I den sista matchen innan seriepremiären mot Järla på fredag mötte Krukan under söndagen Spånga på Kärrtorps IP.

 

I matchens inledning satte Spånga ett högt tempo i spelet direkt. Kvicka spelare och ett snabbt passningsspel gjorde att Krukan blev lite passiva och 0-1 i baken kändes logiskt. Efter målet jobbar  Krukan sig in i matchen spelmässigt men 0-1 står sig i halvtid. Krukans huvudtränare Patrik "Palle" Mildaeus:

 

- Första kvarten har vi lite problem med deras lite kvickare spelare. Tycker det var mer Spånga som var bra än vi var dåliga. Vi gjorde det ok utan att vara på topp. Tycker ändå det var ett fall framåt jämfört med tidigare matchers första kvart. Efter det jobbar vi in oss i matchen på ett bra sätt. Framför allt tycker jag vi får igång ett snabbare passningsspel än i tidigare matcher. Vi skapar många chanser och hörnor som alla var farliga. Bränner en straff bland annat. Underläge med 0-1 i halvtid var allt annat än rättvist. 

 

Andra halvlek är betydligt bättre sett ur Krukanögon. Kalle skapar på egen hand ett läge och tar sig in i straffområdet från vänstersidan och trycker in kvitteringen. Efter detta tröttnar Spånga samtidigt som Krukan maler på och är snäppet tyngre. Axel fick bollen på mittplan, klippte till och bollen letade sig in i krysset. 2-1. Vissa kallar det för en liten målvaktstabbe, men målskytten hade en annan åsikt:

 

- Jag såg läget och drog till, det är ju rutinen som ger utslag i sådana här situationer och matcher.

 

Mot slutet av matchen kontrar sedan Krukan in tre mål genom Jacke (2) och Kalle.

 

- I andra har vi genomgående kontroll på matchen genom bra försvarsspel. Kryddat med några fina kombinationer offensivt gör att vi skapar en hel del. Slutresultatet 5-1 är kanske något mål för stort även om vi förtjänade att vinna, sa Palle.

 

Vad var vändpunkten enligt dig?

- Att dom gjorde 1-0. Vi höjde oss ett snäpp efter. Därifrån och framåt tycker jag vi var det bättre laget.

 

Vad är du mest nöjd med?

- Att vi vågade kombinera med lite kortpassningsspel i stället för att panikrensa bollen. Det var ett resultat av bättre rörelse och färre touch på bollen än vad vi haft tidigare matcher. Sen att vi gör 5 mål och känns stabila bakåt är inte fel en vecka innan premiären.

 

Var det någon spelare som höjde sig över mängden?

- Tycker alla genomförde matchen på ett bra sätt. Ingen som stack ut så svaret får bli alla.

 

Fint genrep för FC Krukan, nu önskar vi såklart att så många som möjligt kommer och stöttar laget i premiären på fredag! Vad vore Krukan utan sina supportrar?

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Nyhetsarkiv

Länkar