Sportchefen analyserar och siar

Precis som alla andra större klubbar har givetvis även FC Krukan en sportchef, som likt en dörrvakt släpper in elller stänger ute spelare som vill in i gemenskapen. Här berättar Patrick "Panan" Nielsen om sin syn på truppen, ambitionen och vad han tror lockar spelare till FC Krukan.

 

Förra året placerade sig Krukan på tredje plats i serien efter en stark höst. Vad tror du om årets säsong?
- Ja trots en tuff inledning på föregående säsong så fick tränarduon (som man inte får glömma gjorde sin premiärsäsong) till det i slutändan, vilket är riktigt kul! Inför årets säsong så har förbundet som många säkert märkt röjt runt en hel del i seriesystemen i div 4 och hela sex nya lag kommer få känna på Krukans skönlir. Som alltid så känns serien tuffare än föregående säsong men min känsla är att vi kommer att vara med att hugga i toppen även i år. Ett tips för bottenstriden är att Brunnen får det tufft även i år och tätt följda av Råsunda som upplevde något av ett fritt fall ner från 3:an förra säsongen.

 

Hur ser du på årets trupp?

- Det är i mina ögon en riktigt spännande säsong vi går till mötes. Truppen hålls i stora drag intakt sedan förra säsongen och vi har till och med haft förmånen att få till stånd en bredd på vissa positioner som vi tidigare saknat. Med mer folk i truppen får vi förhoppningsvis över hela säsongen sett en bättre konkurrens och kvalitét på träningar och inte minst ett sug efter att även representera b-laget. Som vi vet så sliter Zinken på mångas kroppar men det är i vårt eget kungarike vi lägger grunden till att fortsättningsvis vara söders bästa lag, så den bredden är mycket välkomnad. Kul är även att se att vi har ett sparkapital i Calle Lindberg som återvänt trots att han sin ringa ålder har en skadelista som är längre än Steve McManamans.

 

Kan supportrarna vänta sig några nyförvärv eller är truppen spikad?

- Med den filosofi vi har i FCK så finns det alltid en dörr öppen om rätt typ av spelare dyker upp och vill försvara klubbtröjans vackra emblem. Säsongen känns som vi tidigare erfarit extra lång när skadelistan är därefter, trots att vi förra året kröntes till höstens kungar i div 4 Mellersta.

 

Vad anser du som sportchef vara den starkaste orsaken till att spelare söker sig till Krukan?

- Vår styrka som lag ligger i den enkla ekvationen att har man både kul på plan och vid sidan om så kommer lagdynamik och sedermera resultaten, det lockar många. Tycker man kan se lite av de motorcykelgängens filosofi i Krukan, "you can quit but you never leave". Har man en gång representerat Krukans färger så är det något man har med sig i livet, det är en kärlekshistoria. På senare år har vi även etablerat ett rykte som ett starkt lag som man inte kan ta något för givet mot när man möter. Vi uppfattas av många som kanske det tyngsta laget att möta, ett rykte vi med stolthet har förtjänat.

 

Vad är den sportsliga ambitionen under den kommande säsongen?

- Den sportsliga ambitionen lämnar jag till tränarna men i egenskap av spelande sportchef så tycker jag att vår ambition resultatmässigt bör vara att inte bli sämre än förra året, vilket inte ska vara någon omöjlighet med det spelarmaterial vi har att tillgå. Fotbollsmässigt så tycker jag att vi ska fortsätta på den inslagna banan som Palle och Rogge har inlett genom att spela en attraktiv publikfriande fotboll längs marken.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Nyhetsarkiv

Länkar