FC Krukans coacher 2012

En intervju med våra nya tränare för säsongen 2012 är på sin plats. Så här kommer några ksnabba frågor och svar med huvudtränare Patrik "Palle" Mildaeus och ass.coach Roger "Waza" Ageby

 

Ni är nya på tränarposten men har båda varit spelare i klubben?

R: Jag har lirat i Krukan (tror jag) i 11 säsonger. De senaste fem har jag prickat in skador lagom till säsongspremiären, så det har mest varit försäsongsträning för min del och bara ett knippe seriematcher. I höstas fick jag förfrågan av klubben att gå in som vice scheriff till Palle. Tackade givetvis ja.

P: Jag har lirat i fyra år för detta fantastiska gäng. Över ett eller två glas vin(kanske ännu fler) på en golfresa i Spanien började jag, kassören och en spelare prata tränare för kommande säsong. Av någon anledning slängde jag ur mig att det kändes intressant. När sedan styrelsen ringde för att stämma av om det bara var vanligt fylletugg eller om jag verkligen var intresserad tog det inte så lång tid för mig att bestämma mig för att anta denna härliga utmaning.

Sammantaget är det en ära för oss att få träna ett lag som Krukan och att få ta över stafettpinnen från legenden Puskas.

 

Tidigare erfarenheter som tränare/ledare?

R: Ledare på fotbollsskolan sommaren '86-'87.

P: Har inte ens en fotbollskola att komma med, helt grön inom detta område så förhoppningsvis blir det bättre och bättre.

Spelidé, spelsystem?

Vi vill hitta ett sätt att spela som alla känner sig trygga i och vet vad varje position innebär. Tanken är att rulla boll så mycket som möjligt och försöka vara det spelförande laget i varje match. Inte alltid det lättaste, det enkla är oftast det som är svårt. Kräver mycket rörelse, teknik och spelförståelse. Allt finns hos våra fantastiska spelare, gäller bara att locka fram det med pep och givande träningar. Sist men inte minst ska vi ha roligt när vi spelar, har vi det tror jag att vi kommer bjuda vår publik på många underhållande matcher med ett bra resultat för vår del.

 

Vad tror ni om säsongen?

Har haft varierande träningsmöjligheter under försäsongen så det kan nog ta ett par matcher innan vi är inne i det på allvar. Säsongen kommer att bli väldigt utmanande för alla inblandade. När vi summerar säsongen är vi övertygade om att vi kommer vara stolta över resultatet och det vi presterat.

 

Säsongens höjdpunkt?

Vi kommer se fram emot alla matcher då det är en möjlighet för alla vinnarskallar som vi har att få sjunga vår fina segersång. Sen skulle vi ljuga om vi inte sa att derbyna mot Reymersholm och Långholmen alltid har något extra.

 

Kortsiktiga/Långsiktiga mål?

Om vi börjar med denna säsongen är det framför allt att sätta ett sätt att spela, väl medvetna om att det kommer kräva mycket jobb från oss ledare och spelare. När maskineriet har börjat tugga igång är vi övertygade om att vi kommer bli en tuff nöt att knäcka i matcherna. Sen hur långt det kommer räcka är svårt att säga, förhoppningsvis kan vi vara med och kriga en bit upp i tabellen. Om vi kollar mer på lång sikt är det att bibehålla Krukans status som ett klassiskt lag. Förhoppningsvis kunna locka till oss mer och mer publik pga att vi spelar en underhållande och bra fotboll.

 

Truppen?

Fantastisk på alla sätt och vis. Vi har garanterat den absolut mest erfarna och dåliga-förlorare truppen; ambitiösa och träningsfokuserade. Vi har en bra bredd och spets. Alla vet om att hårt jobb gäller och att ställa upp för varandra och klubben.

 

Premiär på fredag, tips eller förväntningar?

R: Vad jag minns från när jag lirade mot Älta, då snackar vi iofs i början på 90-talet, var att de var riktigt svåra att möta. Ett bra motstånd helt enkelt och så verkar det även gälla nu i början på 10-talet. Men med våra vinnarskallar och den extrataggning premiär medför bäddar för en skön 2-0 seger.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Nyhetsarkiv

Länkar