Rogges kommentarer

Krukans assisterande tränare Roger "Rogge" Ageby ger sina synpunkter på förlustmatchen mot Andrea Doria.


Beskriv matchbilden
- I första halvlek satte Doria hög press och vi kom inte ur den. Vi har för korta anfall och inte tillräckligt djupa samt lyckades inte etablera något spel upp på deras planhalva förutom vid några enstaka tillfällen. Vi skapar bara en bra målchans i första. Doria skapar fler målchanser via sitt spel runt kanterna med inspel och genom omställningar när vi tappar bollen på väg frammåt. Detta leder till 0-1 i matchminut 16 och 0-2 i matchminut 21.

- I andra halvlek så gör Doria 0-3 inom en minut. Vi höjer oss i andra halvlek. Vi är aggressivare och vi får upp spelet högre upp samt att vi bryter deras uppspel, vinner fler närkamper. Ligger även mer rätt i positionsspelet. Resulterar i att vi skapar målchanser. Vi har bland annat tre skott i virket. Det är bara synd att vi inte gör mål. Tyvärr gör Doria 0-4 i matchminut 76. Vi krigar på och skapar lägen in i det sista.


Vad var taktiken från start?
- Spela passningsorienterat spel (som alltid). Vara disciplinerade i vårt försvarsspel. Mycket spring och ta löpningarna i djupled eftersom Doria spelar med högt försvarspel så finns ytor bakom deras backlinje. Gäller att spela sig ur första press och sen att vi löper in i den ytan.

Varför blev matchbilden som den blev?
- Vi får inte något eget anfallsspel och när vi tappar boll i uppspelsfasen så ligger vi fel i våra positioner som Doria utnyttjar. Doria är väldigt spelskickliga och bolltekniska. Det ska de ha cred för.

Vad tar du med dig från matchen?
- Att jag inte fick någon sömn den natten och att de som kommer in från bänken visar att konkurrensen är hård om platserna. Nu är fokus på nästa match.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Nyhetsarkiv

Länkar