Bakslag i derbyt mot Reymers

I söndags spelades ett träningsmatchderby mellan rivalerna FC Krukan och Reymersholms IK på Stadshagens IP. Reymers håller till i femman den kommande säsongen men det brukar bli bra möten lagen emellan. Den här gången slutade det tyvärr med förlust för Krukan.

Krukan - Reymersholms IK 1-2
Mål Krukan: Oljan.

:::

Nedan finns en intervju med spelande tränare Philip "Phille" Svensson. Därefter följer en intervju med Oliver "Oljan" Rantil, som fortsätter pytsa under försäsongen.


Phille, derby mot Reymers, hur var matchen?
- Ja, derby dagen till ära var det, även om det spelades på fel plan. Matchen i sig är vår minst lyckade på försäsongen där vi har det väldigt tufft de första 60 minuterna. Reymers pressar oss högt och straffar oss då vi tappar boll i fel lägen samtidigt som vi inte riktigt får till presspelet. Men vi reser oss och sista 25-30 minuterna förändras matchbilden helt och vi styr och ställer på planen. Vi sätter igång ett bättre anfallsspel och kombinerar väldigt bra många gånger samtidigt som vi sätter pressen på ett mycket bättre sätt och kan många gånger enkelt vinna bollen. Vi tar med oss de sista 30 minuterna och de saker som vi kan jobba mer på. 

Vad är du mest nöjd med?
- Glädjeämnet för dagen tycker jag helt klart är att vi höjer oss efter att ha haft en mindre lyckad match i 60 minuter. Det är en styrka att efter att ha haft en mindre bra match att orka jobba sig tillbaka och även reducera. Kvitteringen kändes inte jättelångt borta heller även om det aldrig var riktigt riktigt nära. Vi får inte heller glömma att vi har många spelare som inte spelat mycket med varandra innan, jag tycker att vi har många goda intentioner och försöker spela vilket är bra. Det är nu på försäsongen vi ska våga spela och göra misstag. 

Vad behövs förbättras tills seriepremiären?
- Ja, det finns som jag nämnt innan en massa detaljer att finslipa på men på kort sikt är det att när matchbilden är som nu senast att hitta en större variation i spelet och straffa motståndarna där de är sårbara. Men även presspelet, att hitta en trygghet i det och sätta rollerna på ett tydligare sätt. Men vi reser oss igen och ser fram emot en ny träningsvecka och en ny match nästa helg!

:::

Oljan, vad är dina tankar efter matchen?
- Måste vi ta den här intervjuen också? Aja. Det var ingen bra match från vår sida samtidigt som motståndarna gjorde det ganska bra. Vi blev pressade högt och hade svårt att hålla ihop lagdelarna. Samtidigt hade vi en startelva som inte spelat så mycket tillsammans innan. Tillsammans hade vi svårt med vårt presspel och vi fick springa mer än vad vi borde behövt. Men jag tycker att det var en bra träningsmatch och det var nyttigt för oss att få möta ett lag som pressar högt. 

Vad saknades för att nå en vinst?
- Vi hade behövt variera vårt spel och lyft lite längre bollar bakom deras backlinje för att kunna hota i djupet. I slutet av matchen fick vi även igång ett snabbare spel och kunde då också börja hota deras backlinje på ett helt annat sätt. Försvarsmässigt hade vi behövt samla ihop oss bättre och spelat mer kompakt. 

Beskriv ditt mål.
- Någon från backlinjen slår en långboll som Stenfors skarvar vidare, det va bara att ta emot bollen, vända runt och klippa till. Jag känner mig ganska bekväm med att ligga högt upp i banan och det är nog en tidsfråga innan man tar klivet upp som anfallare. 

Vad kommer laget fokusera på nästa match?
- Det får du ta med våra tränare, men jag gissar att vi kommer att börja försöka spela ihop ett lag som kan tänkas spela i premiären. 


/Redaktören

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-