Zinkens framtid

Då det går en del rykten kring vad som kommer hända med FC Krukans hemmaarena under den närmsta tiden passade redaktionen på att ta ett snack med Johan Wallberg på Stockholms Fotbollsförbund som jobbar med anläggnings- och arrangemangsfrågor samt kommunkontakter. 

 

Ryktet säger att Hammarby Bandy håller på att bygga ny arena. Vad är det som händer i den frågan?

- Det jag vet om Hammarby Bandy och Zinkensdamms IP är att Stockholms stad är i startgroparna att bygga en Bandyhall på Tallkrogens IP. Den kommer dock bara rymma ett par hundra åskådare, så Bajen lär även i fortsättningen spela sina matcher på Zinken.

 

Vad kommer hända med Zinkensdamms IP framöver?

- Det som skulle kunna hända med Zinkensdamm är att den förbereds för elitmatcher i  damallsvenskan. Från och med 2014 ställer Svenska FF högre krav på elitarenorna och om Hammarbys damer avancerar upp i damallsvenskan är inte Hammarby IP godkänd. Då kan det bli aktuellt att rusta upp Zinken för att få den godkänd. Även om arenakraven uppfylls kommer bandy- och fotbollssäsongen gå i varandra och då har damerna sagt att dom kan spela en eventuell första och sista omgång på någon annan godkänd arena (reservarena). 

 

 

Läs mer om Stockholms idrottsnämnds möten

 

Läs mer om Svenska FF:s arenakrav 2014

Kommentera gärna inlägget:

  • yolo • 22 maj 2013 10:34:34
    Hej alla barn jag hoppas vi kan fiza det där men zinkensdamm och jag erbjuder mig att betala 100 000 för att hjälpa till tack och hej.

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Nyhetsarkiv

Länkar