Oavgjort i genrepet

Oavgjort blev resultatet när Krukan och Tyresö möttes på Tantolunden i måndags i genrepet inför seristart. Seriepremiären för Krukan spelas för övrigt mot Vasastan på fredag kl 18:00, troligtvis på Zinkensdamms IP om planen är i spelbart skick.

FC Krukan - Tyresö 1-1
Mål Krukan:
Björn.

:::

Här nedan följer en intervju med assisterande tränare Roger Ageby.


Sista fighten innan premiären, vad tycker du om matchen?​
- En bra värdemätare till motstånd och bra tempo i matchen.

Det var två lite skilda halvlekar, vad är din analys?
- Första halvlek: mycket bra bollinnehav trots att Tyresö sätter en hög press första 15-20. Vi har bra rörelse utan boll och vi spelar både långa och korta bollar. Främst att vi vågar spela oss ur press med kortpassningsspel 10-15 meter innan halvplan. Kul att vi nyttjar vår målvakt i detta och löser många press-situationer utan att slå iväg. Våra anfall är varierande och att vi varierar oss med fina crossbollar och triangelspel/väggspel och kommer runt på kanterna. Målet som Björn gör kommer från ett kortpassningspel vid mittplan där Pontus får tillbakaspel och har hela planen framför sig, väljer att sätta lång på ytan bakom. Björn gör en bra löpning och visar ytan, samt ett bra avslut.

Andra halvlek: Fortsatt bra inledning, men efter 10-15 kommer vi ur våra positioner genom att Tyresö tillåts vända sida-till-sida. När vi kommer ur positionerna får vi springa mer och vårt passningsspel/bollinnehav blir sämre. Vi kommer ändå framåt i våra anfall men de blir kortare. Vi orkar inte upp att ge understöd/visa oss till våra anfallare. Det skapas egentligen inga farligheter mot oss förutom den fasta situation som leder till 1-1.

​Vad är du mest nöjd med?
- Som jag nämnt ovan, dvs vårat bollägande spel, rörelsen utan boll och tempot i både rörelsen och boll. Även en bra inställning och en bra kampanda i laget.

Vad kan laget förbättra till seriepremiären på fredag?
- Det finns inget quick fix till seriepremiären. Vi har en långsiktig plan och vi har mycket att utveckla med vårt press- och positionsspel, vårt bollägande spel och rörelse både med och utan boll samt att ta fler höghastighetslöpningar m.m. Våra spelare visar upp en fantastisk inställning till att lyssna och ta till sig våra idéer.


/Redaktören

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-