Serieledarna blev alldeles för svåra

FC Krukan förlorade med klara 3-0 på fredagskvällen när man gästades av seriesuveränen Älta IF på Tanolundens Bollplan 1.

Efter segern senast mot FC Andrea Doria, var det med gott självförtroende man tog sig an
serieledarna från Nacka denna soliga fredagskväll. Första halvtimmen såg det stundtals mycket bra ut.
En del farliga chanser vaskades fram men utan att förvaltas.

När man möter lag som Älta är det av yttersta viktgt att man förvaltar lägena som uppstår,
annars är det lätt att det trillar in någon i baken i stället, och i den 43 minuten, när vi alla vänta på paussignalen, gör bortalget 1-0. På en omställning efter att Krukan haft hörna.

Andra halvlek började lika illa som den första sluta; med ett Älta-mål. Efter en ren upprullning
deras vänsterytter lämnas helt själv med ”Migge” på vänsterkanten. Han är iskall i avslutet och
rullar in 2-0. Ridå!
Efter det skapar inte hemmalaget någonting. Älta kontrollerar matchen fullständigt.
Man är lite snabbare – lite bättre denna kväll.

På tillägstid, när Krukan gått fram med massor av folk för att åstakomma en reducering,
slår seireledarna in den berömda spiken och gör 3-0.

Förlusten är inget och säga om. Älta var det bättre laget. Det går inte ens och skylla förlusten på domaren, som för dagen var ca halvtimmen sen. Nej, man visa varför man är serielderare.

Nästa match för Krukans del är borta mot Värtans IK måndagen den 1 september. Nu ser vi fram emot en bra träningsvecka, innan vi laddar om för ny match.