Mycket viktig derbyseger mot Reymers

FC KRUKAN - REYMERSHOLMS IK 2-1 (1-1)

Startelva:
Z - Seidan, Imran, Sillen, Olof - Jonsson, Nordlund, John, Jacke - Oliver - Kalle
Avbytare: Micke, Dany, Fidde
Mål FC Krukan: Jacke, Jonsson

Krukan tog tre härliga poäng mot ärkefienden Reymers på Zinken på fredagskvällen. Matchen var stundtals tempofylld och ramades in vackert av sjungande, trummande och skrikande supportrar.

Hemmalaget Krukan inledde starkt och skapade ett flertal chanser i början av matchen. Vid ett tillfälle blev Jacob "Jacke" Lillienberg neddragen i straffområdet och domaren pekade på straffpunkten. Jonas "Sillen" Silfving stegade fram och slog straffen - över. Det var den fjärde straffmissen av olika skyttar för a-laget under säsongen, dags att träna extra på straffar?

Strax därefter kom Reymers i en kontring längs sin vänsterkant. Efter lite flipper kom bollen in till en Reymersspelare som vände snabbt och tryckte in bollen intill stolpen - 0-1. Inte helt rättvist sett till matchbilden, men bra gjort av bortalaget att utnyttja sina chanser.

Efter målet fortsatte Krukan hålla i taktpinnen och försökte hålla spelet efter backen. Några fina kombinationer, men ingen utdelning. Inte förrän Eric Jonsson fick tån på bollen strax utanför straffområdet och petade in instickare till "Jacke" i djupled som fri med målvakten inte gjorde några misstag - kvitterat 1-1.

I andra halvlek sjönk kvalitén på spelet en aning och bjöd mest på kamp och dueller, där Krukan stod upp bra. Mot slutet av matchen fick Karl "Kalle" Söderlund bollen strax utanför straffområdet, vände upp och drog iväg en skruvad insida mot mål. Bollen tog i stolpen och studsade parallellt med mållinjen ut till Jonsson som slog in returen och gav Krukan ledningen med 2-1! En fin vändning av matchen. Reymers fick ett läge till kvittering genom ett friläge i slutminuterna, men anfallaren tvekade en aning i avslutsmomentet och Erik "Z" Zetterström lyckades avvärja med yttersta tåspetsen.

En skön och viktig seger och nu väntar Lidingö borta i den sista matchen innan uppehållet. Väl mött!


Tabell och skytte- och assistliga uppdaterad. Palles kommentarer kommer senare.

Brors kommentarer

Bror tycker till om Seidans löpsteg

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Nyhetsarkiv

Länkar