Förlust i premiären

Vi fick en tung start på säsongen och åkte på vår första förlust redan i premiärmatchen.

Matchen kom att spelas under sämsta möjliga förhållanden men först regn och stark vind, för att senare ersättas av snökaos.

Men vi ska inte alls skylla på vädret, det var ju som det heter lika illa för båda lagen.

Krukan öppnar matchen mycket bra och hittar ett fint passningsspel många gånger och när Älta väl får kontrollera den så är vår press mycket bra och hög vilket stressar Älta till många misstag.

Krukan skapar en del halvchanser och här även en frispark i ribbas underkant. Där borde vi även ha lagt in returen.

I paus pratar vi om att bara fortsätta och mala på, någon gång måste vi få in bollen kändes det som.

Andra halvlek startar som den första, frånsätt att Älta nu lyckas behålla bollen inom laget lite mer och jämnar ut matchen.

I mitten av halvleken lyckas Älta med det som Krukan varit så bra på undermatchen och pressar oss till ett misstag långt ner på vår planhalva. Ett hårt inlägg längs marken rakas in och 1-0 är ett faktum. Vild glädje hos Älta.
Irriterande nog skriker många spelare RÄTTVIST, vilket i all fall gjorde oss i redaktionen något upprörda för stunden.

Hur som helst så måste nu Krukan flytta upp positionerna ytterligare, men det blir svårare och svårare att spela fotboll på planen som nu är under all kritik. Vi lyckas inte skapa något nämnvärt för att vara ärlig.

2-0 kommer ganska snart och detta på ett liknande sätt som första målet men från andra kanten.

Vill passa på att säga att domaren, trots det svåra läget med vädret, gjorde en mycket bra insats. Kul att få berömma domaren efter en förlust.

Matchen slutar 2-0 till Älta och vi kan bara gratulera till segern! Lyckas till i serien 2012.

Bäst i Krukan: Gyllander

Bäst i Älta: nr. 16

Matchen märkligaste: Ältas speaker som inte verkade ha alla hästar hemma när laguppställningarna skulle ropas ut

Älta IF - FC Krukan 2-0 (0-0)