Årets första målskytt

Vi har tagit ett snack med årets första målskytt Pontus Hartog.

Berätta om årets första kasse.
Vi börjar matchen riktigt bra men får inte till det i avslutningslägena. Men så får vi till ett riktigt fint anfall. Jag sätter upp den på Alex som lägger tillbaka som sätter den Phille som ska dra backen men blir nedsparkad och vi får frispark. Gugge tar frisparken, jag har min yta på första och går stenhårt. Bollen slås ganska perfekt och jag möter perfekt med en liten touch.

Inövad variant?
Nja, jag brukar komma i den ytan ofta, det var ungefär så jag gjorde mål förra året när vi mötte Vasastan borta.

Vad tycker du om matchen i övrigt?
Riktigt bra första, sen klarar vi inte av att hålla spelet lika bra i andra, de flyttar upp också och vi blir lite rädda för att förlora istället för att vilja vinna. Men helt ok totalt sett.

Du spelar vänsterback men är naturlig i din offensiv, borde du spela högre upp i banan?
Nej, eller jo det kan man ju tycka. Förra året fick jag ju chansen att göra det hela våren och det va jävligt kul faktiskt. Men nu har vi ganska bra spelare framåt också så då behövs inte jag lika mycket. Men det är klart det skulle vara kul, men jag är inte lika vältränad heller.

Inkasten då, du gjorde ju inte bara årets första kasse, du gjorde också årets första felaktiga inkast.
Ja men det är grabbarna som inte visar sig på rätt sätt, jag är inte nöjd med hur de visar sig. Visar de sig bra så får de bra kast.

Vad tror du om säsongen då?
Vet inte, svårt att säga. Vi har ett nytt sätt att spela och så. Men om det sätter sig och vi börjar få in lite kassar kan det bli bra. Sen är det alltid svårt att veta hur bra serien är också.

Vem blir årets skyttekung?
Jag har ju skrivit Rogis på hemsidan i min presentation (se spelarpresentationerna här), men vi får se om han får så mycket speltid. Men det beror på lite grann vilka som får spela, Stenfors har ju lirat mycket nu som forward och sen kommer Martin in, så nja svårt.

Det känns som Stenfors får spela mycket på grund av att Oljan är skadad.
Hahaha, ja så kan det kanske va.

Vi tackar för pratstunden och önskar lycka till under säsongen. 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-