Nyförvärv: Andreas Bäckström

Det har blivit dags att presentera klubbens tre nyförvärv.
Först ut har vi Andreas "Andy" Bäckström.

Hej, hur har din första tid i FC Krukan varit?

Mina första fyra månader har varit härliga. Jag var redan innan flytten till storstaden fast besluten om att Krukan skulle bli mitt lag i Stockholm tack vare Philles värmande ord om klubben och dess spelare. Ett hjärtligt välkomnande gjorde att jag snabbt kom in i gänget. Jag uppskattar när det är högt i tak och mycket garv men blandat med allvar när det väl gäller. Varför spelar man annars? 

Vad fick dig att välja FC Krukan?

Möjligheten att få spela med Phille igen men framförallt det jag fick höra om laget. Det lät på förhand som ett lag i min smak och verkade påminna om ett annat lag jag tidigare spelat i - ett lag där omklädningsrummet och gemenskapen är det viktigaste men när det väl är allvar, då tänds stickan med den brinnande lusten att vinna. När jag sedan fick höra om hemmamatcherna på fredagar med efterföljande ölfest, då var jag såld. 

Vilka förväntningar hade du på klubben när du kom?

Jag hade sett ett par matcher innan jag började i Krukan och dessutom fått höra det mesta från Phille under fyra års tid så mina förväntningar var relativt påverkade. Jag visste att jag skulle passa in men jag var osäker på min egen fotbollskunskap efter att ha "vilat" i ett år. Fotbollsmässigt tänkte jag att vi borde ligga i toppen av fyran och jag tror bestämt att vi har kvaliteten att vinna serien om vi kan hitta någon form av kontinuitet. Det är såklart oerhört svårt att hitta när fotbollen inte är prioritet ett för ett gäng 25-40-taggare som för ett bra tag sedan insåg att fotbollsproffs enbart var en barndomsdröm.

Våra coacher beskriver din spelstil som "har bra känsla för spelet och duktig passningsspelare samt härlig inställning". Hur skulle du själv beskriva den?

Först och främst, tack för den beskrivningen. Min spelförståelse lever jag mycket på eftersom det är ett måste (är extremt långsam). Därtill kommer passningsspelet och inställningen som en produkt av spelförståelsen. Jag vill vara en ledare. Tidigare har det gått överstyr men med åldern har det lugnat ned sig en del. Det inte många vet är att jag är en djävel på huvudet men jag får nog chanser att bevisa det under säsongen om någon som Phille, Ponta eller Olof fortsätter pensla in fina inlägg. Man ska komma ihåg att jag är en betydligt defensivare spelare idag, så om man vill nyttja mig bäst bör man använda mig som en köttätande städgumma för att frigöra både ork och utrymme för de mer kreativa spelarna.   

Någon spelare i laget som har överraskat dig åt positivt?

Flera spelare har överraskat positivt. Först vill jag nämna det tysta arbete som görs (och märks) av Rogis, Seidan, Ponta och flera andra (ni vet vilka ni är). Ni verkar alla ta ett stort ansvar utanför planen. Stort! Det är inte alltid det nämns eller påpekas men hjälp med material, skjuts och logistik uppskattas av alla, så tack för det från en ny spelare som märkt det tydligt. Fotbollsmässigt är jag oerhört imponerad av våra målvakter. Alldeles för bra för fyran men avslöja inte det för dem. Jag kan inte påstå att jag är överraskad över någon specifik spelare förutom Olofs en-mot-en-spel. Brutalt skicklig! En dag ska jag bannemig lyckas komma förbi. Utöver det ser jag ett potentiellt monsteranfall i paret Jacke och Oljan. Sätten de kan komplettera varandra på kan ta Krukans anfallsspel till nya höjder.

FC Krukan är en klubb där kamratskap och laganda ligger i första rummet. Vad kan du tillföra där?

Kamratskap och laganda är mina egna såväl som Krukans byggstenar. Det blev en omedelbar match på Tinder. Vi har dejtat i fyra månader nu och det känns som att vi kommer att ta nästa steg i förhållandet när jag väl återvänder från min vistelse i Mexiko. Det ser jag fram emot. Jag kommer fortsätta försöka bidra med humor, vänliga gester och en djurisk inställning på planen. 

Till sist, på vilken plats slutar FCK 2016?

FC Krukan, med rätt att kröka, vinner serien efter en helt otrolig höst där allting klickar. Vårens knackighet jobbades bort och när väl VK:n vevades upp på max kunde ingenting få den att slakna.

Välkommen till FC Krukan Andy!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-