Sillen summerar säsongsupptakten

Säsongen är nu tre mathcer gammal och krukan har öppnat med ett kryss, en förlust och slutligen en vinst.
Vi i redaktionen tog ett snack med en av våra coacher Jonas "Sillen" Silfving för att få höra hans syn på hur det sett ut och lite annat.

Tre omgångar har nu gått av årets serie. Hur ser du på säsongsstarten?
Jag tycker vår start på säsongen är klart bättre än vad jag själv varit med om sen jag kom till krukan för några år sen. Vi mötte Andrea Doria i första matchen och 3-3 är ett rättvist resultat mot ett på många sätt skicklig motståndare.
Ängby matchen är dock lite tråkigare då vi faktiskt har ett väldigt bra läge att vinna den matchen, men slutar tyvärr med förlust 1-3...men ska sägas att över 90 minuter så var de ett bättre lag för dagen. Igår hade vi en match mot Ursvik som vi med lite nöd och näppe vann med 3-1. De spelade väldigt konstigt och vi hade problem en del stunder men vinner till slut helt rättvist då vi helt klart var de bättre laget. Roligt är att vi verkligen börjat göra mycket mer mål än tidigare, 7 st redan på 3 matcher. Kommer också bli bättre och bättre med vårt anfallsspel.
Tycker sammantaget att vi har gjort en bra start på årets säsong och jag ser fram emot fortsättningen. Det är många bra lag med i serien(blir bara bättre och bättre)..."tur" då att vi också blir bättre och bättre! Forza krukan!!!!

Vi har några nyförvärv i år som ser spännande ut. Vilka är de och Vad kan de tillföra klubben?
Vad gäller nyförvärv så har vi fått in tre starka kort inför säsongen:
Andy: har bra känsla för spelet och duktig passningsspelare samt härlig inställning.
Gustav: hal som en ål (nästan omöjlig och tackla), bra teknik och skott samt härlig tempoväxlare.
Martin: Oj...där kan vi tala om tempoväxlare om nån...snabb, stark fysisk. Har dock bara varit med några gånger än så länge, men kan bli en otäck överraskning för motståndarna.
Ska nämnas att vi fått tillbaka några som varit borta ett bra tag: Phille, Lill-oliver, Ertan samt sist också rauken...spetsar till det ännu mer på ett angenämt sätt som coach.

Finns det några nyheter i vårt sätt att spela om man jämför med tidigare år. Och hur vill du att lagat ska spela?
Inför året så har vi flyttat upp vårt spel en bit. Vi kom för långt ner förra året och orkade inte riktigt ställa om på ett bra sätt när vi då vann bollen. Så nu möter vi högre upp och det märks redan att det gett resultat då vi gjort 7 mål efter 3 matcher. Också försökt få att vi ska variera spelet mer, både spela oss upp men också längre bollar och hota bakom deras försvar och på så sätt dra isär deras lag och även hinna få upp vårat. Önskar också att våra yttrar ska bli mer fria och använda det till och hota mer framåt och in i banan. Den fria rollen börjar fler och fler nu anamma och hoppas det blir något som också bidrar till offensivare och effektivare spel.
För övrigt så vill jag ju som de flesta tränare att vi ska spela upp bollen så mycket som möjligt och hitta bra vägar fram med vårt mittfält. Men ordet flexibel är mitt mellannamn och det önskar jag också på en plan. Hota på många olika sätt och spela på olika sätt gör det mer svårförsvarat för en motståndare. Men mest handlar det om i krukan att släppa loss den blodiga veken hos spelarna och använda den härliga energin och vinnarskallarna hos dem...då är det jobbigt för en motståndare!!

Har ni någon målsättning med säsongen?
Gillar inte riktigt det där med målsättningar inför en säsong...jag själv är ju en riktig vinnarskalle och vill alltid vinna i vad det än gäller. Men klyschan: en match i taget, gäller verkligen i Krukan. Här kan man ibland knappt veta vilket lag man har dag för dag, minut för minut...det är inte alldeles lätt. Därför gäller det att göra det bästa av saken och försöka hitta det bästa laget för dagen och sen sätta igång och veva loss(kaptensvis) allt vad tyglarna håller. Men gärna så högt det bara går är min målsättning och under tiden framförallt ha jävligt kul och då sjunga efter matcherna och dricka hallonsaft på Zinkens krog efter mm.

Vem tror du blir viktigaste spelaren sett till hela säsongen?
Ja du, ska jag välja ut någon så blir det nog utan större tvekan Phille. Är så glad och imponerad av denna skånepåg som haft det så tufft med diverse saker att han tränat mest och bäst under försäsongen samt imponerar så stort och mycket under dessa tre första matcherna. Så glad över och se han glad igen och att han spelar så bra och får göra mål på mål. Hans drivkraft, inställning, spelskicklighet, skott, hårdjobbandet mm gör att jag då säger Phille. Men kanske mest för att han just är sån bra påg för hela laget och sprider sån glädje. Keep up the good work!!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-