Krigarinsats gav säsongens första trepoängare

Med en trög start på säsongen var Krukan på jakt efter första segern i matchen mot Hässelby i söndags. Med detta lyckades man också efter en ordentlig kämparinsats från samtliga spelare och ledare. VK!

Hässelby SK - FC Krukan 0-1
Mål FC Krukan: Oliver "Oljan" Rantil.

::

Här nedan följer en segerintervju med tränare Philip "Phille" Svensson.

Underbar seger, vad är dina spontana känslor efter matchen?
- Äntligen! Det bästa med att spela fotboll är att vinna enligt mig och det var verkligen vår tur nu. Tre välförtjänta pinnar som avslutade en fotbollsvecka med tre vinster totalt (två med b-laget och en med a-laget) vilket lyfter hela truppen! Hoppas också att skadan på Sillen inte visar sig vara något alldeles för allvarligt och att han repar sig så vi får tillbaka honom så snart som möjligt! Om inte på plan så vid sidan om!

Vad hade ni tränare gått igenom med laget innan matchen?
- Vi gick igenom några viktiga punkter som vi trodde skulle kunna ge oss en seger. Dessa tre sakerna var: att vi satte vårt försvarsspel och jobbade tight och disciplinerat, att vi hela tiden över hela banan i 90 minuter skulle ta kampen om varje boll samt att när vi väl fick lägena skulle vara distinkta och skicka in både boll och motståndare i målet om så krävdes! Jag tycker att alla 15 spelare som spelade följde dessa direktiv till punkt och pricka, vi spelade väldigt stabilt, vann nog 9,5 av 10 närkamper och gjorde mål!

Hur upplevde du matchbilden? Är du nöjd med hur laget spelade?
- Matchbilden var som vi förväntat oss, Hässelby hade ganska mycket boll men vi höll dem kort och jag tycker inte att de, sett över hela matchen, skapar någon bra målchans. Vi jobbar hårt i defensiven och ställer om bra, skapar en hel del chanser och kunde sett till det också gjort både ett och två mål till. Jag tycker även att vi i många situationer visar upp ett bra kortpassningsspel och vågar hålla i bollen även om vi sätts under press. Så sett till motståndet och hur matchen artade sig så är jag väldigt nöjd med vad vi presterade. 

Vad var nyckeln till segern?
- Att vi följde matchplanen, anpassade oss till de instruktioner vi tränare gav, tog jobbet hela tiden, vann närkamper och gjorde mål :) Jag tycker att vi gör en riktigt bra insats. 

Var det någon eller några som höjde sig över mängden?
- Jag tycker att alla som spelade igår gjorde det riktigt bra, men om man ska nämna någon så tycker jag att Stene och Oliver var matchens giganter. De dominerade mittfältet i 90 minuter med sitt fysiska spel, sin intensitet och spelförståelse! Extra kul att Oljan får gå in och avgöra, det var han verkligen värd!


/Redaktören

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-