Tung förlust mot Lidingö trots bra insats

FC Krukan tog flera steg framåt i den tredje seriematchen för säsongen. Matchen spelandes på Zinken mot spelskickliga Lidingö. Efter bra genomförd insats blev det förlust för hemmalaget men med flera positiva inslag trots detta.

FC Krukan - Lidingö 0-2

::

Här följer en intervju med tränare Philip "Phille" Svensson.

Förlust med 2-0, vad är dina känslor efter matchen?
- Känslorna efter matchen är att vi gör en bra match och att vi förtjänade minst en poäng sett till hur matchen utvecklade sig. Jag tycker att vi tog ett steg framåt sett till förra matchen mot Långholmen vilket gör att vi har mycket positivt att ta med oss in i träningsveckan och nästa match mot Hässelby.

Vi blev rätt tillbakapressade i början men det kändes rätt stabilt ändå, vad känner du om första halvleken?
- Vi hade pratat om att Lidingö är ett spelande lag och som dessutom är bra på det så att de fick ha mycket boll under första halvlek "ingick" lite i matchplanen. Jag tycker att vi ligger väldigt bra i försvarsspelet och släpper inte till jättemycket chanser samtidigt som vi känns giftiga när vi kom fram i banan. Vi har dessutom två jättechanser i första halvlek, så med turen på vår sida kunde det stått 1-1 i halvlek. 

Upplever du att matchbilden förändrades efter 0-1?
- Det tycker jag, de gör 1-0 precis innan halvlek men vi hinner skapa en jättechans på den minuten som är kvar att spela av första halvlek. Jag tycker att det satte tonen inför andra halvlek och vi går ut och tar över matchbilden från minut 60 och framåt. Vi vinner mycket bollar, framförallt högre upp i banan samtidigt som vi i många sekvenser får ett bra tryck på Lidingö med lite längre anfall och posessionspel på deras planhalva. Mycket av de anfallskombinationer vi har pratat om och tränat in under försäsongen tyckte jag också att vi genomförde, och när vi gör det blir vi farliga och tunga att möta. I andra halvlek skapar vi dessutom 4-5 riktigt bra målchanser där deras målvakt vid minst ett tillfälle gör räddningar som knappt går att göra. Det var lite en sån dag, hade vi haft turen hade vi fått med oss en pinne, och med lite tur kanske till och med 3. 

Vad är du mest nöjd med?
- Jag är mest nöjd med inställning som alla som lirar visar upp, att vi trots att vi får ett jobbigt psykologiskt mål emot oss fortsätter att gnugga på och gör en riktigt bra andra halvlek. Samt det offensiva spelet i andra halvlek, det var väldigt bra!

Vad tar du med dig framöver?
- Vi får ta med oss framförallt andra halvlek, den viljan och intensiteten vi visade upp samt att vi skapade chanser nog att vinna en fotbollsmatch. Nu bygger vi vidare på detta och laddar järnet för att plocka första trepoängaren nästa helg mot Hässelby!!!


/Redaktören

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-