Härlig stämning men tyvärr förlust i seriepremiären

Krukan tog i seriepremiären emot Vasastan på ett solgassande Zinkensdamms IP på fredagskvällen. Tyvärr var det bortalaget som tog med sig alla tre poäng den här gången.

FC Krukan - Vasastan 0-1

:::

Här nedan följer en intervju med vår spelande tränare Philip "Phille" Svensson.

Hur såg matchen ut? 
- Jag skulle säga att det var en typisk premiärmatch. Lite nerver i luften och inget av lagen chansade och tog några stora risker varken defensivt eller offensivt. Tycker att vi hanterar det på ett bra sätt dock och spelar enligt vår matchplan. Vi hittar kombinationer som leder fram till några riktigt vassa målchanser och löser deras höga press på ett bra sätt. Försvarsspelet såg stabilt ut matchen igenom vilket kanske är det som var bäst från vår sida.

Var matchbilden som du önskade?
- I en premiär och med tanke på att vi inte hade jättekoll på motståndarna innan matchen så tycker jag att matchbilden blev ungefär så som man kunde förvänta sig. Tycker att vi blir pressade högt upp i banan, men att vi löser det på ett föredömligt sätt genom att varva med att spela oss ur pressen och ibland sätta den längre bollen som vi hotade med många gånger. Vi sätter återigen försvarsspelet och jag tycker inte att de skapar mycket chanser, utan att vi kontrollerar händelserna på planen och är det laget som känns farligare. 

Vad tar du med dig från matchen? 
- Försvarsspelet, det var mycket som var positivt där. Sedan att vi måste bli lite giftigare när vi väl får chanserna kring mål, vi är långt upp i banan många gånger men där den sista passningen eller inlägget inte riktigt var där. Så det är något vi ska träna på under veckan!

Någon som utmärkte sig? 
- Tycker att vi har många som gör en bra prestation, men inte riktigt någon som når upp till sin absolut högsta nivå.

Vad tycker du om stämningen vid sidan av planen? Var det bra drag? 
- Det var en underbar stämning kring matchen, mycket folk och perfekt väder! Hoppas att publiken gillade det vi visade upp, även om vi inte vann, och att de kommer tillbaka till vår nästa hemmamatch! 


/Redaktören

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-