Stark seger mot Vendelsö

Lördagsmatchen mot Vendelsö resulterade i en fin seger för Krukan. Två mål av Björn, ett av Ivan och ett av Mål-Olof lade grunden.

Krukan - Reymersholms IK 4-2
Mål Krukan: Björn (2), Olof och Ivan.

:::

Här nedan följer två intervjuer, först med vår spelande tränare Philip "Phille" Svensson och sedan med Mål-Olof Indahl.


Phille, seger med 4-2, vad är dina spontana kommentarer?
- Fint med en 4-2 seger i näst sista träningsmatchen! Vi mötte ett bra lag men stod upp på ett bra sätt och skapade framförallt i första halvlek mycket chanser samtidigt som vi inte släppte till mycket. Det är kul att målskyttet har lossnat och att vi i träningsmatcherna har haft många olika målskyttar.  

Krukan dominerade början av matchen, vad är dina tankar kring första halvlek?
- I första halvlek tycker jag att vi spelar ett väldigt bra med ett effektivt anfallsspel, vi straffar motståndarna där de har sina svagheter och skapar mycket målchanser. Målen som vi gör är också riktiga klassmål med fint kombinationsspel. Vi ligger också för det mesta rätt i försvarsspelet och släpper inte till många chanser även om vi har lite problem med att fånga upp deras innermittfält som rörde sig över stora ytor och var spelskickliga. I stora drag en bra halvlek även om det alltid finns mer att önska.

Vad hände i andra?
- I andra halvlek så får vi än svårare att få kontroll över innermittfältet vilket gör att Vendelsö tar över matchbilden. De går även väldigt högt i sitt presspel vilket vi hade lite svårt att lösa. Detta i sin tur gjorde att vi fick jaga mycket boll samtidigt som när vi vann den inte riktigt kunde etablera ett bollinnehav. Sista 15-20 minuterna så tycker jag dock att vi höjer oss och går från 2-2 till 4-2. Framförallt vårt sista mål när Ivan rinner igenom är bra, då vi verkligen utnyttjar att motståndarna låg så högt upp och vi spelar egentligen igenom hela deras lag på två passningar.  

Vad är du mest nöjd med?
- Anfallsspelet är det som jag är mest nöjd med efter matchen, vi gör 4 mål framåt och vi bör göra 2 mål till sett till hela matchen. Som nämnt innan är det positivt att vi sprider målskyttet, Björn såg hungrig ut och även kul att Olof och Ivan får göra mål. Försvarsspelet såg också bra ut, med tanke på att vi släpper in ett regelrätt mål, då det andra både var offside och att bollen var ute. Så det finns mycket positivt att ta med, även om vi inte gör vår bästa match så vinner vi med 4-2!

Vad kommer vara viktigast att tänka på i genrepet och därefter seriepremiären?
- Viktigast att tänka på i genrepet och som vi sedan ska ta med in i serien är att vi ska fortsätta jobba med vårt anfallsspel där vi ska fortsätta våga äga boll och kombinera snabbt och effektivt som vi gjort hittills. Men även att fortsätta jobba med försvarsspelet där vi ska fortsätta vara konsekventa och tydliga i vårt agerande. Det absolut viktigaste är dock att ta med glädjen som vi har haft under säsongen så här långt, det ska vara kul att lira boll och det får vi aldrig komma ifrån!

:::

Olof, gött med seger, hur upplevde du matchen?
- Ja alltid kul med seger. Jag tyckte att vi hade bra kontroll på matchen även fast vi kanske hade lite mindre bollinnehav än önskat. De var en annorlunda match då Vendelsö (eller vilka vi nu mötte) spelade ett offensivt spel med mycket rörelse samt alltid stannade kvar med mycket folk på offensiv planhalva. På det stora hela tyckte jag att vi kom till fler farliga avslut och kunde gjort både tre och fyra noll i första halvlek. Vi släpper in dom lite i andra men starkt att vi kan lägga in en växel till efter deras kvittering till 2-2 och tillslut vinna med 4-2. 

Hur kändes samarbetet i backlinjen?
- Det känns bra. Vi har ett bra lugn i försvarsspelet hela vägen från forwards. De kom igenom med några längre bollar ibland och med endast en domare blev det svårt att förlita sig på att det alltid skulle komma korrekta offsideavblåsningar. Många rutinerade mittbackar i laget och med snacket bakifrån kommer det en trygghet i hur vi agerar i backlinjen.

Du fick göra ditt första mål i Krukans a-lag. Beskriv målet.
- Ja det kan nog stämma att det var första målet i a-laget. Kul, extra skönt att det var machavgörande 3-2. Jag tror att det var Philip som slog en frispark i muren som studsade ut några meter utanför straffområdet och det var bara att dra till. Skön träff och målvakten lyckades inte hålla bollen. Jag såg faktiskt inte att den gick in först då jag fick hopslag i skottögönblicket.

Målet blev mycket omdiskuterat på lagfesten på kvällen. Har du vant dig vid berömmelsen?
- Ja det blev en hel del snack om det på kvällen, lite konstigt tycker jag med tanke på att det har hängt i luften ett tag nu. Såhär några dagar efter har jag hunnit smälta det och jag kommer definitivt fortsätta kämpa hårt för att göra fler poäng/mål när serien väl drar igång.

Vilken är favoritramsan?
- Haha tänker du på "Skjut Olof Skjut"? Klart det är en ära eftersom det för tankarna till Suleyman Sleymans drömträff mot AIK 2008. Finns dock inget som slår VK-segerramsan i omklädningsrummet efter 3 pinnar.

Hur många kassar gör du i år?
- Någonstans mellan 1-10 kassar tror jag att jag landar på i år. Det viktigaste är dock att vi vinner matcherna, vem som gör målen är egentligen skit samma.


/Redaktören

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-