Oljans nya skor nyckeln när Assyriska United besegrades

Igår söndag mötte Krukan Assyriska United på ett soligt Farsta IP och tog en ny stark seger.

Krukan-Assyriska United 3-2 (2-0)
Mål Krukan: Oljan (2) och (nye) Philip.

:::

Här följer en intervju med först vår assisterande tränare Jonas "Sillen" Silfving och därefter tvåmålsskytten Oliver "Oljan" Rantil, där han berättar hemligheten bakom målen!


Sillen, kul med seger! Hur ser du på matchen?
- Matchen var helt fantastisk i första halvlek!! Nog det bästa jag sett från Krukan sen jag kom till klubben. Otroligt fin rörelse från alla, den som hade bollen hade minst tre alternativ att leverera bollen till. Bra variation i spelet. Otroligt bra koncentration i spelplanen. Stor intensitet och vunna närkamper. Ett lugn i backlinjen när motståndaren mest tvingades slå långbollar. Trots att Zäta stod sysslolös större tiden så var koncentrationen där när de fick chansen också och räddade oss från baklängesmål. Samt det vi försökt få fram; att få in mer folk i boxen vilket också gjordes på ett bra sätt. Var sååå glad i halvlek!

I andra blir det rörigare och detta beror nog på flera faktorer. Kanske mest över att vi tyckte själva att vi var så bra i första att vi blev mer bekväma och tog inte löpningarna för varandra på samma sätt. Sen ändrade också motståndarlaget taktik och flyttade fram klart mer och därmed fick större press på backlinjen. Sen lyckades vi inte få fast bollen högre upp i banan lika väl vilket gjorde att vi blev väldigt långa i laget. Men trots att de hämtade upp vår 2-0 ledning till 2-2, så är det skönt att vi ändå står upp och därmed även får in vinstmålet i slutet! Starkt!

Krukan har tidigare haft problem att vara med från start, vad tror du det beror på att det var skillnad idag? 
- Varför vi hade bra fart från början tror jag helt enkelt beror till stor del att vi har en mycket större konkurrenssituation nu och folk känner att man behöver vara mer alert och på tå för att man vill visa vad man kan. Dessutom har vi fått in nytt folk i laget (många modell yngre) som har mer springande i benen automatiskt ;) Men oavsett anledningar så var det väldigt kul att se!

Vad är du mest nöjd med?
- Mest nöjd med att folk verkar lyssna på vad Phille och vi pratat om och jobbar på det jättebra och visar otroligt goda resultat redan i spelet!! Samt att folk verkligen jobbade hårt i båda halvlekarna!

Vad kan vi förbättra? 
- Kan bli bättre vad gäller att skifta kant mer än vad som gjordes under matchen. Fler spelvändningar skulle ha trasat sönder deras lag än mer.

Har du någon favoritsekvens från matchen? 
- Nja, måste nog säga att favoritsekvensen är första målets hela anfall, var helt suveränt!
Sen även att se Oljan vara tillbaka hungrigare än någonsin!! ;)

---

Oljan, bra match av dig, hur är känslan så här efteråt?
- För min del är det en ganska positiv känsla så här efter matchen, skönt att vara tillbaka och få spela 90 minuter. Det var ju min första match sen oktober. Lagmässigt gör vi en riktigt bra halvlek och en ganska dålig. I första lyckades vi rulla bollen bra, vi visade oss för varandra och alla ville verkligen vara med och delta i spelet. I andra tappar vi mycket av det spelet vi hade i första, tror att det kan bero på att vi spelade så väldigt bra i första och trodde att vi kunde slå lite mer avgörande passningar och man ville försöka göra lite mer. Men istället skulle vi försökt behålla bollen ännu mer då vi hade en 2-0 ledning. 

Två mål, du brukar inte göra drösvis med mål. Hur kom det sig att det lossnade idag? 
- Nja, inte drösvis kanske. Men det slinker in nån kasse då och då. Jag har bytt modell på fotbollskorna och jag tror på riktigt att det kan göra sitt i år. Jag hade ett snack med vår coach Phille igår och han gav mig lite tips på hur jag skulle bli en bättre poängspelare. Och när vi spelar som vi gjorde idag kommer ytorna och chanserna.

Är forward en positon för dig? 
- Det tror jag absolut att det kan vara, får jag chansen kommer jag att ta den.

Hur ser du på truppen i år?
- Truppen ser riktigt bra ut i år. Skitkul att vi har fått in lite unga hungriga spelare som har ett bra tempo i kroppen. Tyvärr har vi ju tappat Kalle och Stoffe tillsvidare, men hoppas ändå att vi kan behålla tyngden och styrkan som vi haft tidigare.


/Redaktören

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-