Målexplosion bäddade för första segern

Igår spelade Krukan försäsongens tredje träningsmatch. För motståndet stod Mälarhöjden och matchen spelades på Stadshagens IP. Efter två mållösa matcher var det offensiven som stod i fokus och det blev också en målrik match som Krukan vann med 5-2.

Krukan-Mälarhöjden 5-2 (1-2)
Mål Krukan: Phille (2), Philip (2) och Timon.

:::

Några snabba frågor till assisterande (och spelande) tränare Jonas "Sillen" Silfving:

Det var en match med två ansikten, beskriv första halvlek. 
- Vi började riktigt bra de första 10-12 minuterna trots att vi hamnade i tidigt underläge. Spelade riktigt bra med varierat spel. Men Mälarhöjden gjorde det också bra och satte bra tryck på vår backlinje och vi hamnade i oordning efter en kvart och de fick bra tryck och skapade många chanser mot oss samtidigt som vi inte lyckades hålla bollen kvar uppe i banan tillräckligt länge för att flytta fram laget, därav spretigt och långt lag. Dessutom hade de en bra högersida som de pumpade duktigt på. Vi hade en del tur samt en bra målvakt ;) som gjorde att vi bara låg under med 2-1 i paus.

Andra halvlek?
- I halvlek så pratade vi om det och vi kände att vi hamnat i otakt och sa att vi skulle sätta hårdare tryck på deras backlinje och dessutom få mer spel på deras vänstersida genom att stänga högern med styrspel. Lyckades väldigt bra och vi kom in jättebra i andra halvlek och helt plötsligt var det Mälarhöjden som fick problem. Vi kom till många avslut med många fina varierade uppspel. Dessutom syntes att får fysträning verkligen gjorde sitt, Mälarhöjden kroknade allt mer och vi fortsatte pumpa och sätta dem under press och tvingade dom att slå långbollar på måfå vilket backlinjen samt bra hemjobbandes mittfält lätt fångade upp.

Målskyttet lossnade ordentligt den här matchen, varför?
- Vad gäller målskyttet så pratade vi innan matchen om att vi måste våga gå fram med mer folk när vi väl går till anfall, inte bara våra anfallare har ansvaret utan även en innermittfältare och kanske framförallt båda våra yttrar som mer eller mindre har fri roll. I första kom de för långt ner och det såg ut som det brukar i många matcher, medans i andra kom de högre upp och därmed var fler med i anfallen. T ex nya Phillips mål. Sen är det återigen att vår bättre fysik i år gör att vi orkar springa mer och därmed också kommer med bättre i anfallen än tidigare. Vi hade också väldigt bra hörnor igår!

Många nya killar var med idag och gjorde starka intryck i matchen, vad säger du om deras insats? 
- De nya som kommit in i krukan har gjort det jättebra!! Härlig entusiasm och löpvillighet samt att de är villiga och lära sig. Samtliga igår av de nya gjorde bra intryck!! Kul dock för nya Phille att få sätta 2 st i sin första match. Sen såg Phille och Oliver väldans bra ut ihop på mitten, händer saker hela tiden samt bra jobb över hela 90 minuter.

Har du något annat att tillägga?
- Som sista är att konstatera att det var en kul match och titta på och spela igår med bra fotboll från två lag som försökte spela. Men där vi vinner helt klart rättvist till sist med 5-2. Mycket bra insats av samtliga deltagare och det bådar gott inför kommande drabbningar!


/Redaktören

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-