Ett steg framåt trots uddamålsförlust

I söndags spelade Krukan den andra träningsmatchen under försäsongen. För motståndet stod Rågsved och tyvärr för Krukans del blev det förlust med 0-1.

Tränare Philip Svensson var dock relativt nöjd med matchen ändå. Det var ett decimerat manskap (endast 12 pers i truppen) i Krukan som stod upp bra.

Hur var matchen?
- Matchen i sig var klart godkänd. Det var svåra yttre förhållande med väldigt stark vind hela matchen vilket gjorde att det var svårspelat. Rågsved var bättre i halvleken där de hade medvind medan vi var det bättre laget när vi hade medvind. Vi spelar genomgående ett bra försvarsspel även när vi har motvind och har svårt att komma upp i banan vilket var glädjande. Vårt kortpassningsspel såg också bra ut, där vi återigen vågar rulla boll och spela oss ur deras press.  

Inga mål framåt, varför? 
- Ja, inga mål igen. Men det kommer, vi hade flera fina intentioner i matchen och det var inte långt ifrån många gånger. Börjar bollarna studsa med oss i avgörande lägen och att vi har lite flyt i avslutningarna så kommer målen. Jag är inte orolig, målen hinner komma innan serien börjar. 

Vad tar vi med oss?
- Framförallt kortpassningsspelet, jag tycker att vi har tagit stora steg redan under de två första matcherna som vi har spelat. Detta är något som vi bara ska bli bättre på! Men även försvarsspelet, vi börjar ligga bättre i våra positioner och rollerna börjar så smått sätta sig!


/Redaktören

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-