Förlust i första träningsmatchen

FC Krukan spelade i söndags säsongens första träningsmatch. Laget mötte Hägerstens SK på Stadshagens IP och tyvärr slutade matchen med förlust, 0-2. Krukans tränare Philip "Phille" Svensson svarar här på några frågor.

Vad är dina tankar efter matchen?
- Tankarna direkt efter matchen var att det var en väldigt bra första match. Vi möter ett boll- och spelskickligt Hägersten som vi under stora delar av matchen spelar riktigt bra mot. När matchen och intrycken från densamma har sjunkit in så här några dagar efter så förstärks min första känsla, det var en bra match där vi kan bygga vidare på som var bra!

Vad är du mest nöjd med?
- Jag är mest nöjd med att vi jobbade hårt som lag och grupp och samtidigt försökte ta in de nya riktlinjerna vi har i försvars- och anfallsspelet. Det var även vissa delar av försvarsspelet som fungerade som vi vill under delar av matchen vilket var väldigt glädjande. Även lugnet med boll i vissa situationer där vi spelar oss ur situationer istället för att skicka långt var bra!

Vad behöver förbättras?
- Det finns alltid saker som behöver förbättras och finslipas på, man kan aldrig bli för bra på nåt. Vi får dock inte glömma att det bara är februari och första matchen. Men som nämnt ovan så var det mycket som var bra, det vi dock ska fortsätta att jobba hårt med är försvarsspelet, och framförallt pressen. Ett bra spel byggs alltid upp på ett starkt försvar där vi är trygga i vad vi ska göra, vem som ska göra vad etc. Så vi börjar där!

Någon/några som stack ut?
- Jag tycker att vi fick väldigt många positiva besked! Många intressanta och pigga framträdande, både från nya och gamla spelare så det blir svårt att nämna någon enstaka spelare.  


/Redaktören

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-