FC Krukan – ett unikum
 

 

 
Det finns idrottsföreningar och det finns fotbollsklubbar. Sedan finns FC Krukan. Frågan är om det finns någon förening i Sverige som kan ta upp kampen i registrerade seniorspelare? I föreningen FC Krukan finns det 135 spelare registrerade för spel i A eller B-laget. Detta är unikt och det slutar inte där.

Förutom att det, givetvis, finns spelare från Stockholm i laget kan föreningen även stoltsera med folk från olika landskap; Skåne, Småland, Östergötland, Dalarna, Norrland, Dalsland m.m. Lägg där till en vilt flaxande spanjor i målet och ni förstår att succén beträffande mångfald är given. Detta med mångfald är utmärkande för FC Krukan; en klubb för alla, oavsett bakgrund, ålder eller annat oväsentligt i sammanhanget. Att bli en del av gemenskapen, ta ansvar och växa som människa är något att annat som präglar föreningen. En spelare som får äran att bära Krukans matchtröja sätter värde på att vara en god kamrat mot alla i -och- runt laget. Man bör förstå vikten av att underkasta sig kollektivet och inte tro att man är mer betydelsefull än någon annan spelare, ledare eller supporter. Det händer att det smäller i duellerna på träningen, men det som händer på Zinken, stannar på Zinken. Har man en gång blivit upptagen i FC Krukan och låtit mentaliteten krypa in under skinnet på en har man något att vårda och bära med sig för resten av livet.      

Det självutnämnda epitetet ”lirarnas lag” handlar i första hand om den smått bohemiska stilen på klubbens profil. I FC Krukan finns det utrymme för karaktärer!


Avslutningsvis skall man heller inte glömma bort de lojala supportrarna som kommer tillbaka till matcherna och finns med där i vått och torrt.


Men mer om det senare.

 /WBR

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-