FC Stockholm drog det längsta stråt i FC-mötet på Kristinebergs IP 

Det blev förlust mot FC Stockholm Internazionale med 4-2 på Kristinebergs IP:s underbara gräsmatta på lördagseftermiddagen, vilket innebär att man får kämpa vidare i jakten på att säkra nytt kontrakt inför nästa säsong. Målskyttar för FC Krukan blev Philip Svenson och Pontus Hartog i den andra halvleken.


För fjärde matchen i rad fick Krukan-spelarna lämna planen utan en 3-poängare, även om det stundtals såg rätt bra ut, så vill det sig inte riktigt. Det låser sig på något sätt. Marginalerna har man inte med sig, och motståndarna straffar en vid minsta lilla chans. Inte bli det lättare av att man tar på sig onödiga utvisningar. Igår kom den femte på tre matcher, och det i ett läge då man ändå hade ett visst momentum. Men så kan det gå när det blir frustration, när ingenting fungerar och allt går emot en.  

Första halvlek var en jämn historia, även om de hade något mer boll än vad Krukan hade. Dock
utan att skapa några riktig heta målchanser. I den 8 minuten får de straff som förvaltas väl. En inte
helt otvivelaktigt dömd straff, ska sägas. 1-0 står sig sedan halvleken ut.

Andra halvlek är bara 10 minuter gammal när de utökar sin ledning till 2-0, efter en frispark där bollen landar på fötterna på deras mittback vid bortrestolpen som trycker dit den. Sedan rullar det bara på. Inom loppet av tio minuter har de gått från 2-0 till 4-0. Och det ska visa sig bli matchavgörande.
Även om Krukan lyckades reducera två gånger om.

Först genom Philip Svensson till 1-4 i den 73:e minuten (4:e målet för säsongen) med en välplacerad frispark i målvaktens högra hörn. Otagbart för hemmamålvakten. Och sedan Pontus Hartog till 2-4 (83:e matchminuten) med ett distinkt skott i målvaktens vänstra hörn efter en passning från högerkanten. Så är man aldrig riktigt nära ytterligare reduceringsmål. Istället drar man på sig en utvisning när det återstår 7 minuter, och matchen är körd. När domaren blåser av slutar matchen 4-2.

Trots förlusten är det ändå en nöjd Krukan-tränare som sammanfattar matchen:
- Jag är super nöjd, säger Alen Vuleta med lite distans till matchen.

Vad är det du är super nöjd med?

- Med det taktiska upplägget gör vi det jättebra, spelarna inställning och prestation. Vi fullföljde planen som jag hade målat upp den, både inför första och andra (halvlek).

- De får en billig straff, tycker jag. Vi har många som är borta idag; många avstängningar och många återbud, så vi fick göra det bästa av situationen. Helt nykomponerad backlinje, så jag tycker de gjorde det bra, men vi möter ett oerhört skickligt lag.

- Fyra mål på fyra chanser. Väldigt fina individuella prestationer från deras sida, tycker jag, men sen; om vi ska gå till det viktigaste, oss, så tycker jag: Både i första gör vi det bra. Vi gör det svårt dem, och vi skapar stundtals lite själva - det är en jämn match. I andra tycker jag, bortsett från deras mål, tycker jag vi växer tillbaka in i matchen och gör två snygga mål, och har lägen att göra fler. Överlag; jättenöjd, säger han. 

Skribent
Mikael Einarsson

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-