Inför FC Krukan – Vasastan BK:
”Vet vad dem går för” 

Chans på snabb revansch för FC Krukans del när bottenkollegan Vasastan BK kommer och hälsar på imorgon fredag. Seger och nytt division 4-kontrakt är i stort sätt säkrat inför nästa säsong, men det kommer inte bli lätt.
– Vi vet vad dem går för, säger FC Krukans tränare Alen Vuleta.


Förlusten i måndags innebär att laget har tre förluster på de fyra senaste matcherna efter sommaruppehållet. Trots förlusten med 2-0 fanns det ändå bitar i spelet som Krukan-tränaren Alen Vuleta var nöjd med: 
- Vi kommer faktiskt ifrån en match där vi gör helt okej defensivt, säger han.
- Många grejer som jag är extremt nöjd med. Däremot såklart: Vi torskar 2-0. Motståndarna skapar inte så mycket – inte vi heller – men ljusglimten tyckte jag ändå är försvarsspelet och disciplinen i den matchen, trots två röda då men det är enskilda, individuella händelser.

”Viktig match”
Att matchen är av hög betydelse har inte undgått någon, så inte Krukans tränare.
Vid seger så är i stort sett kontraktet för spel i division fyra även nästa säsong säkrat.
- Ja, det är en viktig match och jag ser fram emot den. Jag ser riktigt mycket fram emot den,
och jag tror spelarna gör det också. Med träningen idag(igår) och lite mental förberedelse så tror jag
att vi är ute för att kanske göra vår bästa insats under säsongen.

”Ingen underskattning”
Mötet i våras på Kristinebergs IP slutade med Vasastan-seger 2-0. En match som för ovanlighetens skull spelades på naturgräs. Vad Alen Vuleta kommer ihåg från den matchen säger han såhär:
- Det var en jämn match dem vann, men det kunde lika väl ha svängt över till vår fördel, om jag ska vara helt ärlig. Vi vet vad dem går för, så det är definitivt ingen fråga om underskattning bara för att de ligger under oss, det är jag helt övertygad om, både från min sida och från spelarna, så att jag tror i slutändan att vi är det bättre laget, så det gäller bara att visa det och göra det till hundra procent i allt det vi gör.

Men vad är det som kommer fälla avgörande?

- Jag tror avgörandet kommer att vara att vi fortsätter visa rätt disciplin och att vi såklart känner oss kanske lite mer friare när vi väl har tydliga idéer när vi väl är i de offensiva spelet som gör att några av spelarna kanske såklart känner att de kan bryta mål-nollan, och framför allt få med sig bättre självförtroende utifrån chanserna vi skapar, säger Krukan-tränaren.

Skribent
Mikael Einarsson

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-