”Nervöst att spela när man inte gjort det på så länge” 

I förlust-matchen mot Värtans IK i måndagskväll, gjorde Henrik Gyllander blott sin andra start på lika många år, så jag slog med ned bredvid honom i omklädningsrummet efter matchen för att höra hur känslan var. 
– Det är alltid nervöst att spela när man inte har gjort det på så länge, sa han med ett leende efter matchen, trots förlusten.


Som ni vet vid det här laget blev det torsk mot seriefyran i måndagskväll. Förlusten till trotts, så var det en efterlängtad start-comeback som gjordes. Förutom sista matchen innan sommaruppehållet mot Ängby IF hemma på Zinkensdamm, så var gårdagens match Henrik Gyllanders andra start på två år. 
- Nej men det är alltid nervöst att spela när man inte har gjort det på så länge, säger han.
- Framför allt om kroppen ska hålla, men det kändes rätt bra faktiskt. Nu efter matchen känns det lite jobbigt, men det känns bra, fortsätter han.

Till en början såg det inte ut som att det var hans blott andra start på två år, för han var väldigt företagsam och aktiv i speluppbyggnaden. Det såg stundtals riktigt bra ut.
Men ju längre matchen led, ju mer mattades han av, och i den 80:e minuten byttes han ut.
- Det var ett spel som kanske passade mig. Det var mycket kropp och fick mycket
bra bollar på kropp, så det var ganska lätt för mig att spela enkelt och tillbaka. 

Förlusten innebär att laget nu har förlorat fyra av sina fem senaste matcher. Men trots förlusten igår kväll är han ändå nöjd med lagets insats:
- Jag tycker vi gjorde en jättebra match idag, säger han och utvecklar vad som var bra:
- Det var tight och bra. Vi spelade enligt planen, och det var meningen att vi skulle spela väldigt tight. Jag tycker; vi gör egentligen faktiskt en ganska bra match, även om vi inte skapar chanser.

Vad är det som saknas?

- Jag har varit och tittat på matcherna den senaste tiden. Jag tycker attityden är bra. Vi spelar som det är tänkt. Vi skapar inte så mycket chanser som sagt, men det gör ju inte motståndaren heller egentligen (både i matchen i kväll och i de andra matcherna). Jag tycker… jag tycker det ser rätt bra ut. Vi möter ett väldigt bra lag, måste jag säga. De var starka och vältränade, så det var svårt att hålla emot.
Sedan med två man mindre på slutet. Men jag tror vi är på gång, och att det kan bli en bra höst. 

Vasastan på fredag. En bottenfight, så att säga. Vad tror du om den matchen?

- Det är tråkigt att vi nu tappar två tunga namn i Betim och "Jacke", men jag tror det kommer
bli en väldigt bra match. Det känns som sagt att vi är på gång. Det känns positivt, avslutar han.

Skribent
Mikael Einarsson

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-