Inför FC Andrea Doria – FC Krukan:
- ”Sjukt hård och tuff match

Imorgon lördag spelar FC Krukan sin fjortonde match i herrarnas division fyra på Djursholms IP mot FC Andrea Doria. Det kommer att bli allt annat än en promenad i parken, i alla fall om man får tro FC Krukans tränare Alen Vuleta: - Sjukt hård och tuff match, menar han att det kommer bli.  Hemmamötet slutade med Krukan-seger. Om det blir det igen, ja, det återstår och se. 

Jag är lite små-allergisk när man säger att en match är en måste-match. I alla fall när det återstår många matcher, som det gör efter den som kommer att spelas imorgon. Men jag kommer göra ett undantag, för imorgon är det lite av en måste-match för FC Krukans del, om man vill vara med och slås i toppen, vill säga. Och enligt FC Krukans tränare, Alen Vuleta, krävs det att man presterar imorgon:
- Vi har mycket och bevisa för oss själva, menar han. 
- Vi hade en dålig match förra omgången, där vi efter sommaruppehållet åkte på torsk mot Mälarhöjden men där jag tyckte framför allt att vi äger matchbilden hyfsat  fram till 1-0. Sedan släpper vi in 1-1 på eget misstag och i andra halvlek kommer vi aldrig igen, och kan egentligen hålla 1-1 för att dem missar ganska mycket, och för att vi inte skapar så mycket, fortsätter han.

 Sedan passar han på att ge laget en känga:
- Jag tycker vi lunkar ganska mycket och folk, spelarna, tar lite alibi-positioner, säger han.

När jag frågar hur det kommer sig att spelarna lunkar, och om det är hans jobb som tränare att se till att dem inte gör det, svarar han:
- Det tycker jag inte att det är, utan det kommer från varje individ att vilja bevisa och att maxa.

Men han ger en förklaring(godtagbar eller inte, det får ni andra bedöma) till varför det blev som det blev:
- Ja det har och göra med att FC Krukan som gäng; just efter sommaruppehållen, det är i alla fall en liten förklaring, vi kanske inte är det mest vältränade laget, menar han.

"det har vi kvaliteterna för"
Efter ytterligare en träningsvecka, där förhoppningsvis både kropp och knopp vaknat till liv ordentligt igen, så är det bara och hoppas att grabbarna är lite förbereda inför matchen imorgon, för det kommer att behövas. En förlust imorgon och man inkasserar sin fjärde raka torsk. Att det kommer bli en svår match råder det absolut inga tvivel om:
- Sjukt hård och tuff match, tror jag det blir, säger Krukan-tränaren men där receptet till framgång är att ha tålamod:
- Jag tror nyckeln blir att hålla bollen inom laget, hitta lugnet, resonerar han. Han utvecklar sitt resonemang: - Chanserna kommer, det har vi kvaliteterna för. Att vara lugn med bollen och sedan när det finns lägen, när motstånadren eventuellt har tröttnat, att vi kan ställa om väldigt, väldigt snabbt och skapa våra lägen.

"positiv utmaning"
Sedan är det en liten detalj till som kan ha en liten avgörande faktor: Matchen kommer med stor sannolikhet att spela på – höråhäpna – naturgräs, vilket Krukan-spelarna inte alls är vana vid. Plus att man har dåliga erfarenheter från det när man senast spelade på det underlaget.

- Vi har spelat en match hittils på naturgräs. Det gick inte sådär jättebra, så det har vi med oss i bagaget, men… jag tror inte det ska bli någon större ändring på det taktiska eller inställningen till hur vi ska hantera bollen, men… jag tror snarare vi får se det som en positiv utmaning att äntligen få spela på naturgräs, avslutar han.

Matchen börjar 16:30. Runt 19-tiden vet vi om man har häng på toppen, eller om man fortfarande är fast nere i botten. Så kom till Djurholms IP och stötta laget, vettja! Om inget annat för att se på bra fotboll!

Mot toppen vi gå! 

/ Mikael Einarsson 

*Uppdateringar kommer ske under kvällens gång

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-