Motståndarkollen: Lagen bakom oss

I och med förlusten senast är vi nu indragna i en (ofrivillig, såklart) bottenstrid – även om det återstår en hel del matcher kvar, och vid en eller två segrar kan vi lika gärna blicka uppåt. Så jag hade tänkt ägna en tanke åt lagen vi har bakom oss, och hur dem har börjat sin höstsäsong. 

10:a 13p - 14 matcher (2p bakom)
Mälarhöjdens IK
- Vann mot oss(FC Krukan) med 2-1 förra onsdagen, och tog därmed revansch sen 5-2-förlusten på Zinkensdamms IP i våras. Tack vare segern gick man up på 13 poäng – två poäng bakom oss. Nu på tisdagskvällen hade man återigen match. Denna gång borta mot FC Andera Doria. Det blev förlust med 5-2. Man har då inlett hösten med en seger och en förlust. Nästa match är på måndag hemma mot Värtans IK.

 11:a 9p – 14 matcher (6p bakom)
Vasastan BK
- Har inte alls fått någon bra start på höstsäsongen. Åkte på en svidande förslust med 1-0 i derbyt mot FC Stockholm Internatzionale förra onsdagen. Tre dagar senare(i lördags) kom ytterligare en tung förslut borta mot Ingarö IF. Slutresultatet skrevs till 2-0. Efter fjorton omgångar(en match mer) ligger man på en 11:e plats i tabellen, sex poäng bakom oss. Nästa motståndare är Ängby IF på lördag.

12:a 4p – 13 matcher (11p bakom)
Skå IK & Bygdegård
- Ligger hopplöst sist med bara fyra ynkade inspelade poäng på tretton matcher. Spelade mot Värtans IK igår kväll(måndag). Det blev förlust med klara 4-0. Nästa match är på söndag hemma mot FC Stockholm Internatzionale. Får anses som en klar favorit att åka ur division fyra, mellersta Stockholm. Mirakel har dock hänt förr, och det är de man får hoppas på nu om man ska hänga kvar. 

***

Det är som sagt väldigt mycket mer fotboll som skall spelas under hösten. Detta är bara en lägesrapport om hur det ser ut just nu. Om fyra, fem omgångar kanske vi är, som jag nämnde i inledningen, indragna i en toppenstrid. Alla lagen kan verkligen slå alla i den här serien, så oerhört jämt är det. Och där varje match är så otroligt viktig. Så varför inte börja klättringen uppåt vid en seger på lördag mot Andrea Doria? 

/ Mikael Einarsson 

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-