Förlust direkt efter uppehållet – trots en 1-0-ledning. 

FC Krukan förlorade på onsdagskvällen mot Mälarhöjdens IK med 2-1. Efter att man tappat en 1-0-ledning, som man gav sig själva i mitten av första halvlek. Krukans enda mål stod Pontus Hartog för. 

Det blev inte den starten som FC Krukan hade hoppats på efter att ha haft ett lång och tråkigt sommaruppehåll. Istället fick man vända hem från Mälarhöjdens idrottsplats med ryggsäck utan poäng. Assisterande tränaren, Roger Ageby, förklarar varför det gick som det gick:

- Vi fick inte till vårat offensiva spel, vi missar i uppspelen. Det kan bli så ibland. Man hamnar fel i positionerna när man är på väg framåt, man missar pass, dem bryter och så kommer hela laget ur rytmen. Men det var ju första matchen, så nu har vi fått känt på det, spelat och nästa match tror jag kommer bli mycket, mycket bättre.

Visserligen tog man ledningen efter en halvtimme på en hörna där Philip Svensson rullade in bollen snett-inåt-bakåt till en helt fristående Pontus Hartog som enkelt kunde skjuta in bollen med en skruv bakom en helt skymd hemmamålvakt. Från sidan såg det ut som en inövad hörnvariant, vilket Patrik Nordlund också bekräftar:
- Absolut! Det snackade vi om innan. Pontus(Hartog) fick ju en jättebra yta där, så det är kul att det lyckas.

Innan målet hade Hussen Abdirahman Shekh annars ett jätteläge att ge Krukan ledningen när han på vänsterkanten fintade sin motståndare och gick inåt i banan, för att sedan i ett bra läge innanför straffområdet lägga bollen strax utanför.

Istället för 1-0 där, och kanske 2-0 lite senare, gick hemmalaget upp och kvitterade på en lång utspark från deras målvakt, som nickskarvades(?) vidare av deras spelare och friställde en annan som rundade Erik ”Z” Zetterström i målet och rullade in kvitteringsmålet i öppet mål. Därmed var 1-1 ett faktum. Väldigt onödigt kändes det som där och då. Dels för att det återstod en minut kvar av första halvlek, dels för att det var en situation som uppstod ur intet.

Upptakten av andra halvlek dominerades de första tio, femton minutrarna helt av hemmalaget. De radade upp chans på chans, men där Krukan-keepern kom upp stort och gjorde ett par fin-fina räddningar. Dock skulle en konstig situation fälla laget lite senare.  

I den 65:e minuten gör de rödklädda, av någon konstig anledning, 2-1. Tyvärr uppfatta jag inte riktigt situationen, men rykten i omklädningsrummet säger att det var ett offside-mål. Men mål blev det i alla fall, och det kom i ett olyckligt skede där gästerna från Södermalm ändå hade ett lite grepp om matchen.

Efter det mäktade inte Krukan med att skapa några riktiga heta målchanser. I ärlighetens namn skulle hemmalaget både gjort 3-1 och 4-1, för dem saknade  absolut inte chanser, men slutresultatet stannade vid 2-1.

"Bra inställning" 
Trots förlusten finns det en del saker som man kan ta med sig inför framtiden:
- Ja, jag tycker det var ett jävla go idag, på spelarna, säger Roger.
- Dem var hungriga och ville spela, så det ska vi verkligen ta med oss. Och spellusten, viljan    och springet. Det var bara det att vi inte orkade sista tio, men fram till dess tyckte jag alla sprang väldigt väl. Det ska vi ta med oss, avslutar han. Och han får medhåll av FC Krukans   hårt kämpande, lite griniga, mittfältare Patrik Nordlund:
- Jo men det var bra inställning, tycker jag ändå. Vi jobbade på. Det är tungt. Alla är jättetrötta. Det var varmt, och vi, vi har lite otur, avslutar han.

Division 4, Herrar Mellersta - Stockholm
Mälarhöjdens IK - FC Krukan 2-1

0-1 (30) Pontus Hartog (Philip Svensson)
1-1 (44)
2-1 (65)

Laget: (3-4-1-2)
Zetterström - Ahmad, Svedin, Coutant - Hartog, Rantil, Nordlund, Lillenberg - Svensson - Silfving, Shekh

Avbytare:
Gyllander
Prats (MV)
Axelsson
Indahl
Rogvall

Nästa match för Krukans del är den 16 augusti när man gästar FC Andrea Doria. 
Innan dess ska "Doria" möta Mälarhöjden, så där kan vi få en fingervisning om hur bra vår kommande motståndare är denna höst.  

// Mikael Einarsson

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Nyhetsarkiv

Länkar