Inför Mälarhöjdens IK - FC Krukan

Efter ett längre speluppehåll, har det imorgon återigen blivit dags för match i herrarnas division 4, mellersta Stockholm. Höstsäsongen inleds borta mot Mälarhöjdens IK klockan 19:00 på Mälarhöjdens idrottsplats. Vårmötet lagen emellan slutade med en klar 5-2-seger till FC Krukan. Men tro inte att det kommer bli lika klart denna gång. 
- Jag tror det blir en helt annan matchbild. Dem hade en jättetuff vårsäsong, och jag förväntar mig att dem kommer gå ut och kriga. Självklart gå för tre poäng, säger FC Krukans tränare Alen Vuleta. 


Det har varit ett långt och jobbigt sommaruppehåll. Med både inslag av fotbolls VM och på tok för hög värme, men inge Krukan-fotboll. Misströsta inte. Nu är vi igång igen!
 

Vårsäsongen avslutades med två raka förluster i dubbelmötet mot topplaget Ängby IF med 0-3 på bortaplan, och sedan en snöplig förlust hemma på Zinkensdamm med 3-2. Det var för övrig sista matchen på ”cementgräset”, för nu genomgår idrottsplatsen en make over vad det gäller underlaget. Till alla motståndares stora glädje.


Förra måndagen drog så höstsäsongen igång igen på allvar. Tre träningspass senare, på två olika planer, har det äntligen blivit dags för match - igen. Imorgon onsdag väntar Mälarhöjdens IK på bortaplan. Ett lag som de vita besegrade med klara 5-2 hemma på Zinkensdamm. Men tränaren Alen Vuleta berättar varför han tror att det gick så lätt, men också vad som kommer bli nyckeln inför morgondagens match.

- Dem(Mälarhöjden) hade en jättetuff vårsäsong, och jag förväntar mig att de kommer gå ut och kriga. Självklart gå för tre poäng. Däremot tror jag att vår rutin, styrka och, framför allt, klokhet kommer att avgöra till vår fördel – de hoppas jag verkligen att det gör, säger han.

- Det viktigaste blir ju att få alla nyckelspelarna på plats, poängterar han. - Det är inget snack om saken: Krukan är mångt och mycket ett kompisgäng och vi, tycker jag, har extrema skillnader mellan toppen och botten.  

- Och självklart; om vi har med alla nyckelspelare kan vi utmana – vilket vi har visat – alla topplagen, till och med, fortsätter han. - Det blir egentligen samma sak, oavsett om vi möter ett topp- eller bottengäng, så behöver nyckelspelarna vara på plats och någorlunda fysisk form för att klara av uppgiften.

Vad som kommer att bli viktigt i spelet vet han, men han vill inte avslöja på vilket sätt man kommer att spela:

- Spelmässigt tror jag egentligen att vi behöver hålla ihop baklinjen, och sen får vi se vilket spelsystem vi använder oss utav. Att vi är hårda in i närkamperna och först in på bollen, det tror jag kommer vara nyckeln för att ta tre poäng. Jag tror: När det kommer till den offensiva biten, så är jag nästan aldrig orolig för den. För den löser spelarna ganska så mycket själva. Det är mer den defensiva som vi behöver ha struktur och organisation kring, som gör att det blir mycket enklare sedan att hitta ett sätt och anfalla på.

När vi nu kliver in i hösten, gör vi de med FC Krukan som åttonde placerade lag i tabellen. Vid en eventuell seger imorgon skulle inte bara innebära att man blickar uppåt, men även att gapet till lagen ökar, och det är så Krukan-tränaren tänker nu. - Jag ser matchen från ett annat perspektiv, för jag vet ju att; vinner vi den matchen är vi på arton poäng, då skapar vi ett avstånd ner till dem två, tre som är i botten, vilket gör det väldigt mycket enklare å spela utan den här pressen att kanske ligga där nere och harva, avslutar han.

 För er som inte kan infinna er på Mälarhöjdens idrottsplats imorgon vid 19-tiden, kan ni följa en live-uppdatering på Twitter. Klicka på ”Följ FCKrukan” så kan ni hänga med vad som händer. 

// Mikael Einarsson

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Nyhetsarkiv

Länkar