Inför FC Krukan - FC Stockholm

Idag kl 18.00 på Zinkensdamm möter FC Krukan en av säsongens nykomlingar - FC Stockholm. Redaktionen har tagit ett litet snack med Krukans tränare Alen Vuleta om hans tankar kring matchen, försäsongen och ambitionerna för säsongen.

Krukan har inlett säsongen med en förlust och två segrar. Vad är dina intryck så här långt?
- Vi är absolut nöjda med 6 poäng på 3 matcher men framförallt är det sättet vi tagit dessa poäng.  Vi har haft en plan i varje enskild match och lyckats följa den på ett bra sätt vilket gett resultat. Jag märker att spelarna upplever starten väldigt positivt vilket märks klart och tydligt på närvaron och intensiteten på träningarna. Alla vill delta och göra sitt yttersta i alla lägen.
 
Hur var försäsongen?
- Eftersom det är min första säsong som coach så kan jag säga att det finns mycket som kan bli bättre till nästa. Vi har påbörjat ett nytt fotbollstänk vilket tar tid men överlag känns det som att vi är på rätt väg.
 
Hur ser du på matchen mot FC Stockholm idag?
- Jag brukar inte tänka så mycket på vilka vi möter, detsamma hoppas jag smittar av sig till spelarna, utan vi lägger all fokus på oss själva för det är det vi kan påverka. Vi börjar hitta spelet och varandra mer och mer så det känns tryggt. Zinken är vår hemmaborg och där vet vi att det ska mycket till för att motståndarna ska få med sig poäng hem.
 
Vad är ambitionen för Krukan i år?
- Vi har satt ett gemensamt mål i år att framförallt hitta spelet och försöka utmanövrera motståndarna på våra villkor. Rent placeringsmässigt så är målet att slå förra årets resultat.
 
Är det någon som man får hålla ett extra öga på i laget i år, någon som du tror kommer höja sig till en ny nivå?
- Svaret här är många. Vi vill skapa ett spelsätt där alla på planen ska vara involverade och våga ta initiativ vilket jag tror kommer höja alla spelare. Många av nyförvärven har kommit väldigt bra in i laget vilket känns fantastiskt. Ett bra och gediget arbete av sportchefen skall nämnas.

--- VK ---

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Nyhetsarkiv

Länkar