Kämpainsats gav tre poäng mot Lidingö

IFK LIDINGÖ - FC KRUKAN 1-2 (0-1)

Startelva: 
Z - Seidan, Imran, Sillen, Axel - Calle L, Manne, Phille, Jacke - Kalle S - Alen
Avbytare: Dany, Samme, Palle.
Mål FC Krukan: Alen, Samme.

Sällan har nog en seger känts så skön som när FC Krukan besegrade Lidingö på onsdagskvällen. Trots ett bollinnehav på säkert 90-10 i Lidingös favör tog Krukan hem alla tre poängen efter en fantastisk laginsats.

Matchen såg i princip likadan utan från början till slut, där hemmalaget rullade boll i såväl sidled som djupled medan bortalaget visade prov på ett disciplinerat försvarsspel med låg utgångspunkt och tätt mellan lagdelarna. Trots det stora spelövertaget hade dock Lidingö svårt att skapa riktigt klara målchanser och tvingades ta skott från långt håll eller slå snöbollar in i straffområdet som enkelt togs om hand av försvaret.

Mot slutet av första halvlek var det kanske något förvånande Krukan som tog ledningen med 1-0. Efter att Calle Lindberg stött fram bollen kom Alen Vouleta först i den efterföljande duellen, satte pannan till bollen och nickade förbi den utrusande målvakten. Kämpaglöd. Resultatet stod sig till halvtid.

I andra halvlek kom Krukan ut lika fokuserade som i första halvlek och ställde upp handbollsförsvaret igen. Det såg väldigt bra ut, ända tills Lidingö fick ut bollen på sin högerkant i mitten på halvleken. Högeryttern slog ett distinkt inlägg precis mellan målvakt och backlinje och en anfallare dök upp och satte dit bollen - 1-1. I det läget var det nog många som trodde att tvåan skulle komma strax därefter...

...vilket den också gjorde, men åt andra hållet. Krukan fick till en snabb omställning på högerkanten där Jakob "Jacke" Lillienberg avancerade mot mål. Jacke sköt ett skott som målvakten styrde uppåt/utåt. På bortre stolpen dök Samuel "Samme" Kullberg upp och gjorde inga misstag, han stötte in bollen och Krukan gick återigen upp i ledningen.

Tiden mellan 2-1 och slutsignalen var en enda lång kamp där Krukanspelarna sprang som djur och höll Lidingö borta från de farliga ytorna nära mål. En perfekt avslutning på vårsäsongen och nu har laget givit sig ett fint utgångsläge inför hösten. VK!


Tabell samt skytte- och assistliga är uppdaterad. Palles kommentarer kommer senare.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Nyhetsarkiv

Länkar