Inför FC Krukan - FC Andrea Doria

Det vankas toppmatch på Zinken. Andrea Doria kommer på besök imorgon onsdag och i samband med detta passar redaktionen på att känna deras sportchef Jesper Hussfelt på pulsen.

Ni var favorittippade innan säsongen, men har inlett med några förluster. Är pressen tung att bära?
- Det finns många aspekter att ta hänsyn till i den frågan. Som tur är har vi ingen press på oss utifrån i Division 4 utan det är snarare den inre känslan som är viktig. Vår känsla är att det har gått sämre än förväntat och vi vet de flesta anledningarna till varför vi har förlorat några matcher.

Det som känns bra är att vår fixstjärna Martin Fribrock äntligen är frisk och ligadebuterar mot Krukan. Vi har ofta legat skrynkligt till i serien genom åren men vi har rest oss när det har krävts. Om vi radar upp några raka vinster så kommer det att kännas normalt igen, det vill säga att vi åter är ett topplag. 

Vad är ert mål för säsongen?
- Vi hade ett internt mål som handlade om hur många poäng vi behövde för att kunna blanda oss i tätstriden med några omgångar kvar. Det målet kan vi skrota direkt! Nu är målet att rada upp några raka vinster. Senast i slutet av augusti vet vi om vi är att räkna med i den här serien på allvar säsongen ut. 

Vad heter er tränare och hur länge har han tränat klubben?
- Gamle Krukan-legendaren Michael Karlsson är huvudtränare och han har haft tränarsysslan i snart ett år nu sedan han blev tvungen att avsluta sin spelarkarriär. Som huvudtränare firar han en vecka i samband med matchen mot Krukan, sedan tidigare huvudadsvarige Naffe Younan har lämnat den posten. 

Vad tror du om matchen mot Krukan?
- Generellt sett räknas det som en tuff bortamatch och vi föll här förra säsongen med ett mål i slutet. Ändå reste vi oss därefter och nådde kval till trean till slut. Den här gången känns det spännande att få se vad Martin Fribrock kommer att ge vårt lag och sett till våra prestationer mot Nacka och Värtan så lossnar målskyttet närsomhelst för oss och då kommer det att rinna på rätt så bra är min känsla. 

Vad kommer bli nyckeln till seger?
- Jag tror att Krukan måste ha lite flyt när vi skapar chanser och jag tror att Andrea Doria behöver koncentrera sig matchen igenom och se till att försvara sig på ett bra sätt i 90 minuter för att komma hem med tre poäng. 

Hur slutar matchen?
- Ifjol tippade jag väl att vi skulle vinna knappt, men det blev ju en rejäl jinx så den här gången säger jag att Krukan vinner. Typ. 


FC Andrea Doria
Huvudtränare: Michael Karlsson (första säsongen)
Position förra året: 2:a i Division 4 Mellersta Stockholm 
 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Nyhetsarkiv

Länkar