Drömmål när Krukan vann mot Råsunda

RÅSUNDA IS - FC KRUKAN 0-3 (0-1)

Startelva: Z - Olof, Imran, Sillen, Seidan - Jacke, Oliver (C), Manne, Eric - Phille - Alen
Avbytare: Axel, Nordlund, Offe, Calle.
Mål FC Krukan: Phille 2, Jacke.

FC Krukan tog ett steg par kliv uppåt i tabellen efter en ny trepoängare, den här gången mot Råsunda efter tre mycket vackra mål.

I första halvlek var hemmalaget piggast och satte hög press. Krukan fick inte till något spel efter backen och var ofta tvingade att slå långbollar. Råsunda skapade ett par lägen men var inte skarpa i avsluten och fick ingen utdelning. Istället var det Krukan som tog ledningen efter ett vackert anfall där Philip "Phille" Svensson slog en hård passning till Jacob "Jacke" Lillienberg som tog med sig bollen i djupled och ensam med målvakten smällde in ledningsmålet, 1-0, vilket sedan stod sig till halvtid. Ingen bländande halvlek och resultatet var smickrande för bortalaget.

I andra halvlek fortsatte Råsunda trycka på och visade upp ett bra offensivt spel med fina kombinationer, dock utan den sista udden att sätta lägena. Krukan ryckte upp sig en aning och försökte spela bollen efter marken i större utsträckning. Ju längre tiden gick, ju mer satsade Råsunda framåt för att lyckas åstadkomma en kvittering, vilket skulle straffa sig. Phille fick bollen på mittplan, vände upp och såg att målvakten stod långt ute. Han klippte till och bollen seglade in, 2-0! Ett riktigt klassmål och stark kandidat till årets mål.

Efter målet verkade det som att luften gick ur Råsunda en aning och deras anfallslystnad stannade av. Av bara farten kom ytterligare ett mål efter att Phille fått bollen på vänsterkanten. Han drev in i straffområdet, tittade upp, såg att målvakten stod lite snett i målet och dundrade in 3-0.

Viktigt med tre poäng och Krukan kan nu börja blicka uppåt i tabellen. Nästa match spelas på Zinken på onsdag mot Andrea Doria.

Uppdaterad tabell samt skytte- och assistliga

Intervju med Palle kommer senare
 

Phille kommentar sina mål

Speakerns syn på 2-0-målet

Brors kommentarer

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Nyhetsarkiv

Länkar