Palles kommentarer om matchen mot Djurgårdsbrunn

Patrik Mildaeus, tränare i FC Krukan, vad är din kommentar om matchen?
- Tycker vi gör en riktigt bra första halvlek, passningsmässigt den bästa för året. Vi har tålamod och spelar runt bollen längs marken. Vi söker inte den avgörande passningen i första läget utan väntar tills tillfälle ges. Vi skapar åtminstone fem hundraprocentiga lägen där vi i alla falla ska göra minst tre mål. Försvarsmässigt ligger vi rätt och är aggressiva.

 

Både vi och Brunnen kommer ut som nya lag i andra halvlek. Dom slänger in några giftiga spelare som vi låter utmana och rinna igenom. Aggressiviteten var som bortblåst. Offensivt tappar vi tålamodet och vill hela tiden slå en avgörande passning i stället för att rulla runt och vänta på rätt tillfälle. Det blir mer långa bollar som passar deras försvarare utmärkt. Dom gick på knäna i slutet av första halvlek men eftersom vi lät dom försvara sig rättvända och inte lät bollen göra jobbet fick dom ny energi. Om det inte var en långboll så var det alldeles för mycket "one man show" vilket inte är så svårt att försvara sig mot.


Tyvärr gick det nog för lätt i första halvlek varför vi trodde att det skulle lösa sig även om vi var lite bekväma, det var inte allas samma rörelse på spelare runt bollen som i första. Suget efter mål och stressen över att vi inte gjort det är en dålig kombination eftersom det ofta slutar med just för tidiga avgörande passningar. Lika bra som första halvlek var, lika dålig var andra halvlek.

 

Hur skall FC Krukan förbereda sig inför nästa match hemma mot Mälarhöjden på fredag för att kunna vara bra i två halvlekar?
- Att det blev som det blev i måndags är i stora delar en psykologisk grej. Det går inte ändra på en träning. Vi visade trots allt i första halvlek att kapaciteten för att spela fin fotboll finns där. Tror alla som var på planen är ordentligt revanschsugna efter måndagens förlust och verkligen vill gå in och visa att vi kan spela samma fotboll under två halvlekar. Därför är det väldigt skönt att nästa match är så pass tätt inpå. På kvällens träning är det därför fokus på att ha det roligt och springa av sig lite slaggprodukter.

 

Vi tackar Palle för de visdomsorden och hoppas på att Krukan studsar tillbaka till matchen på fredag med en rejäl dos av VK!

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Nyhetsarkiv

Länkar