Tungt poängtapp i slutminuterna mot Vasasällskapet

Foto: Kristofer Arvidsson Foto: Kristofer Arvidsson

VASASÄLLSKAPET FK-FC KRUKAN 1-1 (0-0)

 

Startelva: Z - Olof, Imran, Sillen, Seidan - Jacke, Oliver (C), Axel, Weman - Phille - Kalle.

Avbytare: Dany, Manne, Alexis, Rogge.
Målskytt FC Krukan: Jacke.

 

Stärkta efter en seger mot Värtan klev Krukan in på Stadshagens IP för att möta Vasasällskapet på lördagen. Krukan tog ledningen genom Jacob "Jacke" Lillenberg på ett friläge efter fin passning från Philip "Phille" Svensson, men med drygt fem minuter kvar av matchen kvitterade Vasasällskapet. Matchen var jämn i många avseenden och med lite distans känns ett oavgjort resultat ganska rättvist. 

 

Patrik "Palle" Mildaeus, 1-1 efter full tid. Vad är dina känslor?
- Spontant känns det som en förlust med tanke på att vi ledde så länge. Men när det får sjunka in får man nog ändå säga att det var rättvist. Vasa för spelet men vi skapar flest heta chanser.

 

Vad var taktiken från början av matchen?
- Mot Vasa vet man att om man inte är aggressiv och går in i närkamperna så blir man uppäten. Vi ville hålla laget tight för att minska risken att hamna på mellanhand i närkamperna. Offensivt villle vi kunna etablera lite längre anfall och inte vara så sugna på att hela tiden slå den avgörande passningen.

 

Vad anser du vara den största skillnaden mellan halvlekarna?
- Jag tycker nog halvlekarna är ganska lika ändå. Även om vi kanske stundtals fick något längre anfall i andra hade vi fortfarande alldeles för bråttom när vi fick bollen. Vi hinner inte fylla på med tillräckligt mycket folk framåt, ytterbackarna hinner inte överlappa på kanterna och mittfältet hinner inte in i boxen när inläggsläge skapas.


Vad är du mest nöjd med?
- Försvarsspelet och att vi ändå skapar en del chanser.


Vad måste vi jobba med till nästa match?
- Vårda bollen. Anfallen måste bli längre, måste hinna fylla på med mer folk in i boxen och våga/hinna fylla på med ytterbackarna offensivt.

 

Någon som höjde sig över mängden?
- Tycker hela backlinjen gör det kanon matchen igenom. Offensivt är det Phille som sticker ut, dels genom att ligga bakom de flesta chanserna men även genom ett stort defensivt jobb.

 

Philips kommentarer efter matchen

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Nyhetsarkiv

Länkar