Olof är nöjd med försvarsspelet så här långt

FC Krukans högerback Olof Indahl kommenterar matchen mot Vasasällskapet, sin syn på försvarsspelet med mera.

 

Vad säger du om matchen så här med lite distans?

- Det känns fortfarande lite tungt att vi inte lyckades hålla undan och ta tre poäng. Vasa hade många individuellt skickliga spelare och hade större delen av spelet men det var helt klart vi som skapade de farligaste chanserna. Därför känns det extra surt att de lyckades få in en boll i slutet.

 

Vad anser du om din egen insats?

- Försvarsmässigt tycker jag att det fungerade bra. Trots Vasas rörelse i anfallsspelet lyckades vi avstyra deras lägen ganska enkelt. Jag tycker själv att jag inte kom med något i anfallsspelet och hade lite problem med att hinna fylla på på kanten. När vi tar ledningen med 1-0 drar jag mig lite för att bli för offensiv också.

 

Vasa hade en stor kille på din kant, hur kändes det att möta honom?

- Han var respektingivande, helt klart. Jag brukar inte känna mig kort men bredvid honom var det svårt att inte göra det. Han vann mycket på sin storlek samtidigt som han kunde spela fotboll. Det var svårt att se bollen när han täckte den och han kunde nog hålla undan för de flesta. Så länge han fick vara felvänd och vända hemåt så kändes det lugnt.

 

Hur upplever du att samarbetet i försvaret fungerar så här långt på säsongen?

- Det är fortfarande tidigt på säsongen och vi har väl inte haft samma backlinje i två matcher än. Trots detta tycker jag att det fungerar bra. Sillen och Imran sprider lugn i backlinjen med sin rutin och igår fungerade snacket i försvaret bra. Känns bra inför framtiden.

 

Du fick en smäll i slutet, vad hände?

- Det kändes inte som ett hårt skott men det träffade helt fel och det är alltid lika obehagligt. Ett pungskott känns ändå värt i jämförelse med ett förlustmål i matchens sista spark.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Nyhetsarkiv

Länkar