Några ord med herr ordförande

Don Thomas "Seidan" Seidefors har styrt Krukan som ordförande under några år nu. Vem är bättre att intervjua än honom om hur situationen ser ut i dagsläget, vilka utmaningar man ställs inför och hur framtiden för klubben kan se ut.

 

Flera idrottsföreningar har i dessa tider problem med ekonomin. Hur ser situationen ut i Krukan?
- Det är som du säger ett ständigt problem att få ihop ekonomin, det är långt ifrån gratis att driva en fotbollsklubb i division fyra. Vi i FC Krukan är dock lyckligt lottade och har många trogna supportrar som ställer upp och letar sponsorer och stödmedlemmar. Med det inte sagt att vi inte behöver fler för det gör vi ständigt. Vi har också en relativt stor trupp där medlemsavgifterna är väldigt viktiga för klubbens ekonomi.

 

Krukan är av tradition en förening med rätt hög medelålder. Hur ser återväxten ut i föreningen?
- Vi har en väldigt hög medelålder, och den blev ju inte direkt lägre när vi fick in två nya dinosaurier  från Mälarhöjden inför årets säsong. Som tur är så kommer dessa dinosaurier troligtvis att bidra med stort fotbollskunnande och en skön attityd på sidan av planen så de är mer än välkomna.
Vi får också in ett par nya unga förmågor varje år så det rullar på bra för oss. Men utan ungdomslag så är snittåldern inget som vi kan styra själva över. Vår startelva har nog ett åldersspann på 23-43 om jag får gissa. Men det är inte helt omöjligt att även en 47-åring gör några minuter.

 

Vad är din åsikt om Zinkensdamms IP?
- Jag älskar Zinken, en mycket svårspelad matta som gör att våra motståndare ofta gnäller och har stora problem att kontrollera bollen. Det ger oss en fördel. Helst ser jag dock att konstgräset läggs om då det som ligger idag skapar mycket skador och sliter på våra kroppar.

 

Krukan har ju en lång historia med ärkerivalen Reymersholm. Vad tror du om årets säsong ur den synvinkeln?
- Som de flesta vet har jag inte mycket för Reymers som varken förening eller motståndare. Under mina första år var det i princip omöjligt att vinna mot dem men på senare år är det ombytta roller och det var länge sen de drog det längsta strået. Sen att de ständigt tror att de är större och bättre än vad de är gör mig lite lagom irriterad för att inte bli övertänd när det vankas derby.

 

Vilka utmaningar står Krukan inför i den närmaste framtiden?
- Den stora utmaning ligger nog i de frågor du tidigare ställt, att få ekonomin att gå ihop och att föryngra truppen på sikt från år till år. Annars blir det i längden svårt att driva klubben vidare.
Men vi ser det inte som några stora problem utan som en kul utmaning!

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Nyhetsarkiv

Länkar