Viktig seger mot Värtan

FC Krukan Ultras firar segern. FC Krukan Ultras firar segern.

FC KRUKAN - VÄRTANS IK 1-0 (0-0)

 

Startelva: Z - Alexis, Imran, Sillen, Seidan - Jacke, Oliver (C), Stoffe, Eric - Phille - Kalle

Avbytare: Tomas, Weman, Calle L, Axel

Målskytt FC Krukan: Kalle

 

Krukan tog under fredagskvällen en mycket viktig seger, den första för säsongen, hemma mot Värtan. Karl "Kalle" Söderlund, gjorde det matchavgörande målet på nick med assist från Philip "Phille" Svensson.

 

Under första halvlek var taktiken att sätta högsta fart från början med helplanspress och stenhårt jobb. Till en början gav det ett par bra lägen där bland annat Phille hade ett halvfriläge och satte en lobb strax över Värtans mål. Bortalaget var inte helt ofarliga utan kom runt från kanterna ett par gånger men lyckades inte komma till några klara målchanser.

 

Patrik "Palle" Mildaeus, tränare i Krukan, hur skulle du beskriva matchbilden i första halvlek?

- Det blev lite "hawaii" i första. Tanken var att sätta hög press för att vinna bollen högt upp i plan och komma in i matchen på ett bra sätt. Tyvärr lyckades vi inte få fast bollen där uppe utan det blev väldigt korta anfall. Det resulterade i ett långt lag med stora ytor för deras duktiga mittfältare. Även om vi hade ett friläge skapade Värtan mest och en ledning för dem i halvtid hade inte varit orättvist.

 

Vad hände i halvtid?
- Efter lite diskussioner kom vi fram till att gå tillbaka till vårt vanliga försvarsspel. Anfallarna fick i instruktion att stänga av deras vänstersida och plocka deras mittfältare som kom ner och mötte. Vi fick mycket bättre kontroll på deras anfall. Vi vann mycket boll och spelade mer vårdat när vi hade den. 

 

Med en dryg kvart kvar av matchen fick Krukan frispark till höger på Värtans planhalva. Phille stegade upp och slog ett inlägg där Kalle mötte med huvudet och tryckte in ledningsmålet, 1-0! Efter målet backade Krukan hem och Värtan fick mer och mer boll under matchens slutskede.

 

"Palle", var du nervös sista kvarten?
- Både och, med tanke på att de inte skapat speciellt mycket under andra halvlek kändes det tryggt. Sen är en uddamålsledning alltid bräcklig då det räcker med ett misstag så visst var det lite nervöst. Vi skapade mycket och med tanke på hur det såg ut tycker jag att det sammantaget är en rättvis seger.

 

Vad är dina känslor efter matchen?
- Glädje och lättnad över att bärga första segern.

 

Var det någon spelare som du tyckte stack ut?
- Hela laget ska ha en eloge för andra halvlek. Den som stack ut mest var dock Stoffe (f.d. Värtan, reds. anm.) som gör en magnifik andra halvlek.

Brors kommentarer efter matchen

Kalle kommenterar matchen och sitt mål

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Nyhetsarkiv

Länkar