Värtans tränare är taggad inför fredag

Värtans ledartrio. Svante till vänster. Värtans ledartrio. Svante till vänster.

På fredag gästar Värtans IK Zinkensdamm. Redaktionen har pratat med tränaren Svante Andersson som ger sin syn på säsongsinledningen och matchen som stundar.

 

Ni har liksom Krukan inlett säsongen med två förluster. Hur har matcherna sett ut?
- I seriepremiären mot Blue Hill var vi inte riktigt med i matchen och 0-2 kändes nästan i underkant. Jag vill inte skylla på premiärnerver för Blue Hill gjorde det riktigt bra i 90 min. De var aggressiva och anföll med fart och mycket folk. Vi hade stora problem. Matchen mot Vasasällskapet präglades mest av kamp och hårt jobb. Resultatet kunde gått hur som helst kändes det som. Vi hamnade tyvärr i tidigt underläge efter en kontring men var på god väg att jobba oss tillbaka när vi tyvärr fick en utvisning tidigt i andra halvlek. Detta ledde till att det var svårt att skapa den där riktigt farliga kvitteringschansen och Vasasällskapet höll undan.

 

Vad behöver ni rätta till?
- Det mesta tycker jag vi kan göra bättre. Anfallsspelet kanske i första hand. 0 mål på 180 min kan vi inte vara nöjda med.

 

Vad är du mest nöjd med hittills?
- Försvarsspelet mot Vasasällskapet var ok i 60 minuter innan vi gick ner på 3-backlinje. Då öppnade det sig en del vilket är naturligt med tanke på det numerära underläget.

 

Vad tror du om matchen på fredag?
- Jag tror det blir tufft, det är aldrig lätt att åka till Zinken och hämta tre poäng. Vi vet att FC Krukan är ett bra lag som precis som oss har underpresterat under säsongsinledningen. Nu handlar det om att våga vinna matchen.

 

Vad förväntar du dig för matchbild?
- Jag förväntar mig en tuff matchbild med kamp i 90 minuter. Båda lagen är i behov av poäng och kommer gå för seger, det är inget snack om det. Ingen kommer vika ner sig i första taget. Jag hoppas på en fartfylld match med mycket chanser där bästa laget får med sig tre poäng hem. Förhoppningsvis är det vår tur!

 

 

Värtans IK

Huvudtränare: Svante Andersson (första säsongen)

Position förra året: 10:a i Division 4 Norra Stockholm

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Nyhetsarkiv

Länkar