Palles kommentarer på matchen mot Blue Hill

FC Krukans tränare Patrik "Palle" Mildaeus ger sina kommentarer på förlustmatchen mot Blue Hill.

 

Beskriv matchbilden.

- Tycker matchen var en enda lång kamp. Blir mycket krigande och inte så mycket skönspel, särskilt i första halvlek. Vi hade bestämt oss för att lyfta lite långt i början och kriga fast bollen på deras planhalva. Blue Hill slog mycket långt på deras snabba anfallare också. Fram till utvisningen tycker jag det känns som vi har full koll och att vi kommer vinna matchen, det trots att vi inte skapade speciellt mycket chanser. Tyvärr får dom ett mål nästan direkt efter utvisningen, från sidan ser det lite billigt ut även om det är bra inlägg. I andra halvlek får vi ett helt annat lugn i spelet och vågar rulla trots en man mindre. Vi är dessutom aggressiva på rätt sätt och vinner många andrabollar. Fram till dess att vi satsar allt framåt och dom får kontra på oss tycker jag vi är det bättre laget och förtjänar ett oavgjort resultat.

 

Krukan fick ett tidigt rött kort. Förändrades matchplanen efter detta?

- I samband med utvisningen blev det väldigt hetskt på planen med mycket protester och fula efterslängar. Den kvarten som återstod av första halvlek var kaosartad. I pausen kom vi därför överens om att lägga fokus på rätt saker och acceptera förutsättningarna. Bestämde oss för att samla ihop laget och satsa på kontringar. Sättet som vi genomförde andra halvlek på ska vi vara jättenöjda med.

 

Stämningen på planen var för övrigt stundtals ganska grinig. Vad är din kommentar till det?

- Vi lät oss provoceras av en spelare i andra laget för andra matchen i rad (inkl mig själv denna gång) vilket inte får hända. Även en i mina ögon felaktig utvisning påverkade nog vår sinnesstämning. Vi är fula i stället för tuffa i första, det i kombination med att deras spelare överdriver får oss att gå överstyr. Andra halvlek är vi tuffa på rätt sätt och utnyttjar vår frustration till spela tufft men fair. För övrigt tycker jag domaren hanterar situationen på ett riktigt bra sätt och är kanon (förutom Olofs varningar).

 

Vad tar du med dig till nästa match?
- Vår andra halvlek och att vi måste jobba på att komma till fler avslutssituationer för ärligt talat har vi på två matcher inte skapat jättemycket.

 

//Redaktionen

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Nyhetsarkiv

Länkar