Förlust mot Blue Hill

Blue Hill - FC Krukan 1-0 (1-0)

 

Startelva: Z - Olof, Sillen, John, Offe - Jacke, Stoffe, Axel, Eric - Oliver - Kalle

Avbytare: Seidan, Weman, Dany.

Utvisningar FC Krukan: Olof, Offe.

 

Det var ett taggat FC Krukan som kom till Skytteholm med revanschlusta efter förlusten i premiären. Matchinledningen var jämn utan några direkta målchanser åt något håll, frånsett ett stolpskott från Krukan. En bit in i matchen fick Olof sitt andra gula kort och blev därmed utvisad. Kort därefter anföll Blue Hill från sin vänsterkant, utmanade och slog ett inlägg där en forward mötte med huvudet och nickade in 1-0. Den återstående delen av halvleken bestod mest av kamp och krigande. Stämningen var stundtals grinig och de gula korten haglade. Oliver fick en motståndarsko i pannan, blödde ymnigt och fick plåstras om i halvtid. Inga fler röda kort delades dock ut, ännu.

 

I andra halvlek försökte decimerade FC Krukan krympa ytor och satsa på kontringar. Defensivt gjorde man det framgångsrikt då Blue Hill bara skapade en ordentlig målchans värd att nämna. I mitten på andra halvlek fick en Blue Hill-spelare sitt andra gula efter en sen tackling på Offe och båda lagen var lika många på planen igen. Krukan tryckte på framåt och gjorde lite taktiska förändringar. Seidan byttes in på högerbacken, Dany och Weman kom in på mittfältet. Mot slutet av matchen flyttades Sillen fram i banan för att skapa lite mer tryck. Spelet resulterade i ett par halvchanser, där Erics läge efter pass från Jacke kanske var den bästa. Jacke rann igenom längs högerkanten och slog ett inlägg längs backen parallellt med straffområdeslinjen där Eric mötte upp och satte foten till bollen. Dessvärre fick han för mycket fot under bollen och skottet gick högt över.

 

Med några minuter kvar av matchen kom en situation där Offe och en Blue Hill-spelare visades ut och vi såg det tredje och fjärde röda kortet för dagen. Matchen präglades av närkamper, snack och tufft spel.

 

Kristoffer "Stoffe" Svedin, vår mittfältskrigare, hur upplevde du matchen?

 

- En match av dubbelnatur. I första halvlek har vi svårt att etablera några längre spelsekvenser och tvingas lägga mycket långt från backlinjen. Jag tycker dock att vi hanterar deras höga press helt ok och spelar enkelt när nöden så kräver. Blue Hill leder rättvist efter första - de hade ett klart spelövertag även om de inte skapade mycket. Sedan händer något i paus och det är troligen en kombination av bekvämlighet hos Blue Hill samtidigt som vi fokuserar mer på egna prestationen. Vi uppträder mer organiserat i anfallen och spelar flera gånger via mittfält upp till Kalle och Oliver. En del chanser skapades med Erics friläge som det hetaste. Andra halvlek är vår och jag hade inte protesterat om någon sagt att 1-1 varit rättvist.

 

Vad tycker du om vår insats?
- Inställningen som infann sig är jag mycket nöjd med. Det var på gränsen till övertänt och de många korten vittnade väl inte minst om det. Jag tror det är en reaktion på förra veckans match då de flesta nog kände att det fanns mer kraft att hämta vid matchslut. Spelmässigt var det positivt under andra halvlek. Det fanns ett lugn i uppspelsfasen som ger oss trygghet och möjlighet till andhämtning. Spelet på sista tredjedelen är inte godkänt. Vi får fortsätta nöta inlägg/avslut kommande vecka!

 

Hur var stämningen på planen?
- Helt i min smak. Hårt och irriterat men sjysst. Tyvärr fokuserar vi återigen mycket energi på domaren (som var utmärkt) i början men efter paus är det ett helt annat tugg och enligt min mening vändpunkten i matchen. Blue Hill har precis som vi många vinnarskallar och då går det ibland över gränsen.

 

Vad behöver vi förbättra till nästa match?
- Anfallsspelet. Vi kommer till för få avslut.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Nyhetsarkiv

Länkar