Förlust i seriepremiären

FC Krukan – Järla IF 1-2 (1-1)

 

Målskytt FC Krukan: Phille
FC Krukan: Z - Olof, John, Sillen, Offe - Jacke, Axel, Oliver, Dany - Phille - Kalle
Avbytare: Alexis, Weman, Jonsson, Stoffe, Seidan

 

En premiär är alltid en premiär. FC Krukan som fått igång målproduktionen rejält de sista två träningsmatcherna steg ut på planen med stora förhoppningar om att bärga tre poäng mot Järla IF, som blivit något av ett ordinärt premiärmotstånd för Krukan de senaste säsongerna.

 

Matchen började lite trevande och lagen kände mest på varandra. Krukan tog första initiativet och spelade sig loss på vänsterkanten några gånger, men det resulterade inte i några farligheter. Istället började Järla jobba sig in i tillställningen och ta avslut. Matchens första målchans tillföll Järla som hittade in med en boll i straffområdet där en Järlaspelare avslutar från nära håll, men där Z i målet svarar för en fin reflexräddning. Järla fortsätter med sina offensiva intentioner och ett ledningsmål för bortalaget hade inte känts omotiverat, sett till chanserna. Istället spelar Krukan upp sig och tilldöms en frispark på högerkanten, utanför straffområdets kortsida. Phille får en fin träff med sin vänsterfot, bollen får lagom skruv och höjd för att den skall dyka in i det bortre krysset, otagbart för målvakten, 1-0 till Krukan!

 

Halvleken böljar fram och tillbaka efter ledningsmålet för hemmalaget, som har fått energi av utdelningen. Kvitteringen skulle dock komma för Järla. Efter en hög frispark och tilltrasslad situation är Järlas vänsterback sista spelare på bollen och kan stöta den i mål, 1-1, ett resultat som står sig halvleken ut.

 

I halvtid ersätts Axel av Stoffe, Olof av Alexis och Dany av Jonsson. Krukan börjar piggt i andra delen av matchen, men inga större farligheter skapas. Istället är det Järla som efter tio minuter tar ledningen. Ett precist inspel från Järlas högerkant når fram till Järlas anfallare som via Krukanben sätter bollen i mål, 1-2.


Hemmalaget försöker givetvis mobilisera för att få till en kvittering resten av halvleken, men närmare än ett närskott från Jacke, som täcks av en Järlaförsvarare, eller ett avblåst läge för Oliver kommer inte Krukan. Mot slutet av matchen svänger det rejält när Krukan satsar framåt. Järla får några fina omställningsmöjligheter, där ytterligare en jätteräddning från Z är värd att nämnas. I slutminuterna får Alexis rött kort direkt av domaren efter bråk med en motståndare. Mellan varven var det smågrinigt från båda lagen, men det hör till en premiär.

 

Skönt att ha premiären avklarad och Krukan kommer igen! I nästa omgång väntar Blue Hill på bortaplan.

 

//Richie

 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Nyhetsarkiv

Länkar