Inför FC Krukan - FC Andrea Doria

I morgon onsdag spelar FC Krukan hemmamatch mot en av seriens trevligaste lag, nämligen Andrea Doria.
Matchstart är 19.00 på Zinkensdamm.

 

Andrea Doria har rusat igenom serierna, men nu verkar det ta stopp, och om inte annat så ska vi se till att det blir så.

Redaktionen tog ett snack med Andrea Dorias sportchef Jesper Hussfelt för att kolla av läget inför matchen och hur säsongen varit.

 

Andrea Doria har snabbt blivit ett kultlag i Stockholms seriesystem. Hur kom det sig att ni startade klubben?

Det var norrmannen Per-Jarle Heggelund som startade laget på eget initatiativ 2007. När vi gick in i seriesystemet 2008 tog han hjälp av mig för att ragga kläder, sponsorer och spelare. Vi hamnade på en skön nivå direkt våren 2008 och har byggt därifrån.

 

Ni har snott två grymma spelare från oss genom åren, Micke "Kåa" Karlsson och Johan Dahlberg, hur går det för dem?

Båda är omåttligt omtyckta i gruppen. Kåa har blivit utsedd till årets spelare och är den mest naturliga ledare vi har i klubben. Johan är nog, tillsammans med Jesse Kindbom och Claudio Pereyra, den som har dominerat flest träningar. När han är i form är han utomjordlig. Båda grabbarna har dragits med allvarliga skador i år. Kåa tvingas sluta som spelare och Johan väntar ännu på comeback.

 

Ni är mycket aktiva via hemsidan, Twitter och Facebook. Hur har ni tid för allt?

Det har vi inte. Per-Jarle har hoppat av. En av anledningarna var tidsbristen. Jag, Christopher Kviborg och Peter Henriksson undrar ibland hur vi ska få ihop allt.

 

Till årets spel. Har resultaten motsvarat era förväntningar?

Säsongen började med fyra långtidsskador på några av våra mest tongivande spelare och därefter har eländet fortsatt. Ändå har vi försökt kriga oss fram till bra resultat. Utan skadorna hade vi kunnat sikta högre.

 

Vad var er målsättning inför säsongen och har den reviderats nu?

Att bli tvåa tyckte vi var rimligt. Jag tror att det blir svårt nu, men så länge chansen finns så ger vi inte upp.

 

Vårmötet mellan oss slutade med förlust för FC Krukan 2-3. Vad tycker du avgjorde till er fördel?

Oj, Krukan fick ett mål tvivelaktigt bortdömt. Dessutom sprang Krukan offside för ofta mot vår backlinje. Annars hade det kunnat sluta annorlunda.

 

Vad tror du om onsdagens match, kommer ni behärska Zinkens matta till exempel?

Vi har fått spelare skadade där genom åren. Vi har dock full pott där och brukar spela bra, så det kan gå bra den här gången också. Det blir mycket spännande och ovisst på förhand, men om vi får allt att fungera tror jag att vi har en bra chans.

 

Varmt välkomna!

Jesper Hussfelt

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Nyhetsarkiv

Länkar