Matchrapport FC Krukan - Hässelby

Vi väljer denna gång att klippa in hela Hässelbys matchrapport här på fckrukan.se, dels för att det är skönt att slippa skriva själv, dessutom för att den faktiskt stämmer överens med hur redaktionen ser på matchen. (Nästan, en liten korrigering för assisten till vårt första mål).

 

Här komemr alltså matchrapporten ur Hässelbys synvinkel:

 

Zinkensdamms "underbara" konst(gräs)matta kl 18:00 på en fredag... Detta var dagen då Hässelby skulle spela sin uppskjutna premiärmatch.

 

Ett taggat gäng som kommer till idrottsplatsen för att spela match mot FC Krukan, Som enligt ass.coach Alni på förhand gissar att Krukan kommer att ligga i toppskiktet av tabellen i slutet av serien.

 

Under uppvärmningen märktes det att planen var stenhård, bollen studsade 3m extra vid varje studs än vad vi är vana med, men något som var positivt var att det gick att rulla snabbt på denna plan.

 

Och det var något som vi ville, vi vill rulla och hitta på fötterna....

 

Vi börjar matchen helt ok, där vi äger boll och rullar runt men utan att skapa några riktiga farligheter... Vi försöker att rulla men det tar tid för oss att vänja oss vid underlaget och bollens bollbanor.

 

Krukans spel går ut på att sätta långt, och sen långt, och sen långt! Man satte långa bollar från backlinjen på den 2meter långa targeten som antingen skarvade vidare mot Nr 7 (som var en av krukans bättre spelare tillsammans med nr 4).

 

Vi fastnar i den sista 3delen samtidigt som Krukan bara tjongar... Vi börjar att bli frustrerade och samtidigt tappa tempo och vårt eget spel.

 

När Krukan väl pressas ner i banan och en panikrensning kommer (med felträff dessutom (krukanredaktionen korrigerar: det var en lysande passning som går höger - vänster- höger någon meter över marken av Krukans nr. 9)) så lyckas denna boll rinna igenom våra anfallare, mittfältare och backlinjen! nr 7 kommer helt fri mot Johannes och 1-0 är ett faktum. Snöpligt! Detta hände ca min 25.

 

Vi försöker att rulla och att spela oss upp i banan, men Krukan gör det bra för att förhindra våra anfall, samtidigt som dom skapar några farligheter genom snabba kontringar, men Johannes gör 3 underbara räddningar... men ju längre halvleken lider mot sitt slut så tar vi över mer och mer, sista 10min var vi på Krukans planhalva konstant. Men fortfarande utan att skapa några riktiga farligheter! 1-0 och halvlek.

 

Vi pratar mycket om att försöka rulla och inte bli stressade eller frustrerade, Kriga för varandra och sätta ännu högre och hårdare press på deras backlinje! 2 ändringar genomförs när Calle kliver in på högerkanten och Sebbe kliver in som vänsterback.

 

2a halvlek börjar som 1a slutade, men skillnaden är att vi rullar boll mycket snabbare och enklare och vi sätter press så fort vi tappar bollen!
Krukan fortsätter att försvara sig bra och sätta långt när dom väl får bollen.

 

Men vi krigar på och vinner mer mark samtidigt som vi börjar att kriga mer för varandra och tillsammans.

 

Till slut kommer 1-1 målet när vi tappar boll men sätter pressen direkt och Adam blir fri med målvakten. Adam lobbar bollen över målvakten och in i mål! Skönt!!

 

Nu vill vi för mycket och försöker att komma till anfall snabbare och med mer folk, samtidigt som det öppnar upp för Krukans kontringar.

 

Vi har bl.a. en hörna som styrs cm utanför mål av Adam, 2 farliga skott som tyvärr räddas av målvakten samt några halvfarliga lägen som vi slarvar bort.

 

Krukan har 1 farligt läge när dom kommer runt på kanten och hittar snett bak men återigen är Johannes där och räddar bollen!

 

Slutminuterna närmar sig och vi fortsätter att trycka på, när Krukan får en frispark på vår planhalva fast långt ut på kanten... den slåss in mot straffområdet. Johannes kliver ut och hoppar för att plocka bollen, men just då kommer en Krukan spelare och puttar till Johannes så han kommer ur bollbanans väg och lyckas bara slå till bollen med ena handen, bollen dimper ner framför en krukan spelare som bara rullar in bollen! ..... sjukt tråkigt och snöpligt!

 

Matchen slutar 2-1 och frustrationen är stor! för den uteblivna frisparken....

 

Men men... fotbollen är inte alltid rättvis! många matcher kvar att spela och förhållandena kan inte bli sämre än vad det var idag (hoppas jag) dock har vi ju en match till kvar att spela på Zinkens matta....

 

Vi tar med oss 2a halvleken och viljan som vi visar upp där! med lite mer skärpa så kommer målen att komma.

 

*Vi tackar Fc Krukan och domarna för matchen och önskar dom lycka till i fortsättningen!

 

Tack för rapporten Hässelby

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Nyhetsarkiv

Länkar