Inför FC Krukan - Hässelby (uppd.)

På fredag har FC Krukan hemmapremiär på Zinken, matchen startar kl 18.00 och det väntas mycket folk.

För motståndet står Hässelby och vi har tagit ett surr med deras tränare Peter Berglund för att höra vad de haft för sig under vintern samt om hur de ser på säsongen som just kommit igång.
Hässelbys första match i serien blev inställd pga vädret så detta blir deras premiär.

 

Peter, Hur har er försäsong sett ut?

Vår försäsong har främst varit inriktad på konditions och fysträning. Ganska många träningsmatcher med skiftande startelvor och varierat resultat.

 

Vilka ser du som favoriter i serien och vad är er målsättning?

Som favoriter ser vi Järla, då deras föregående säsong vittnar om att de är ett skickligt, starkt och bra lag. Vår egen målsättning är att försöka hålla oss på övre halvan av tabellen.

 

Kan du förklara vad Hässelby står för i tre ord?

Hässelby 2012 står för: Kamratskap - Spelglädje - Respekt

 

Vad vet du om FC Krukan?

FC Krukan är ett rutinerat och spelskickligt lag. Äldre spelare med massor av rutin och erfarenhet. Minns vandringen genom serierna från klubbens uppstart.

 

Vad tror du om fredagens match?

Fredagens match kommer nog att utvecklas till en kamp mellan ett ungdomligt kvickt spelande HSK, och ett rutinerat och smart spelande FC Krukan. Vi ser fram emot en rolig och spännande match!


Vi har inför matchen även intervjuat vår egen huvudtränare Palle.

 

Palle, förlust i premiären mot Älta med 2-0. Kommentarer?

Vår första halvlek är kanske vår bästa för säsongen. Vi ligger rätt i positionerna i försvarsspelet samtidigt som vi är smågiftiga i våra anfallsförsök. Några fina anfallskombinationer slutade i farliga inlägg men tyvärr hade vi inte hunnit komma in med folk i straffområdet för att hota på allvar. Philip har en fantastisk frispark i ribbans underkant som var värd ett bättre öde. Som matchen artade sig i andra hade det varit ett viktigt mål för oss att få då vi kunnat fokusera på att ligga tätt i defensiven. I stället tror jag att vi känner i halvtid att vi är det bättre laget varför vi blev lite otåliga första kvarten och försökte få in ett efterlängtat mål. Det i sin tur resulterade i korta anfall och att vi blev långa i laget vilket gjorde att det blev stora ytor att springa på som gjorde oss trötta, planens beskaffenhet underlättade inte heller. Med tröttheten kom många misstag och på ett sånt gör Älta sitt första mål. Efter det orkar vi inte resa oss och skapar egentligen inga lägen för att komma ikapp. Sammantaget en godkänd premiär där vi möter ett konditionsstarkt lag som kanske inte passar oss så här i början av säsongen då vi inte tränat lika mycket och måste matcha oss i form.

 

Något ni tar med er trots förlusten?

Tycker vi ska ta med oss vår första halvlek där vi är bättre än ett lag som alla räknar med kommer slåss i toppen. Kan vi bygga vidare på det, bli bättre tränade så vi orkar längre och ha lite mer tålamod och inte tappa våra positioner kommer vi bli svårslagna framöver.

 

Äntligen hemmapremiär på Zinken. Vad kan vi förvänta oss från FC Krukan?

Ett oerhört revanschsuget lag som kommer göra allt för att vinna.

 

FC Krukan är av tradition svårslagna på Zinken. Vad är hemligheten?

Det är traditionen med allt runtomkring hemmamatcherna på Zinken. När vi kommer in på planen har vi ett stort självförtroende samtidigt som den "något" hårda planen inte gå hem hos motståndarna. Är ett helt annat spel på Zinken än på bra konstgräsplaner.

 

Det väntas mycket publik. Vad betyder det för laget?

Mycket! Hade vi haft det publikstödet första matchen hade vi säkert orkat springa lite oftare, lite snabbare och lite längre in i matchen.

 

Någon spelare i som publiken ska hålla ett extra öga på?

Förhoppningsvis kan Philip visa upp sin vänsterslägga även denna match. Kan bli årets mål på Zinken direkt..

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Nyhetsarkiv

Länkar