Speaker - Henrik "Henke" Österberg

Vem är Henrik "Henke" Österberg?

Svar: En tung fotbollssupporter som själv lirat både de ena å andra för ca 40 kg sedan. Blev coach och ledare i Lo Scudetto / Täppan 2005 – 2008 à FC Krukan sekreterare i styrelsen 2009 – 2010. Jobbar civilt på Företagarna – Sveriges största intresseorganisation för Företag. Lever i ett aktivt nätverk men uppskattar ibland lugnet att få va sig själv för en stund, men inte för länge..

 

Du är klubbens speaker, hur hamnade du där?

Hamnade o hamnade, jag valde nog själv en uppgift som både är inspirerande och som jag tror är värdefull för både åskådare och spelare. Det är inte ovanligt då jag kikar på våra fajter, men även andra inom gräsrotsfotbollen att besökarna inte har en aning om vilka som spelar.. Känns som om vi skulle kunna lyfta nivån ytterligare i FCK för att få en proffsigare känsla.

 

Vad gör en bra speaker?

Väljer bra låtar till uppvärmning före under o efter fajt, är tydlig i sitt sätt att presentera både lag match- och serie mm Kuriosa är aldrig fel. Jag har mycket på lager gäller bara att inte snacka för mycket, kan lätt bli så efter några kalla på fredagskvällarna.

 

Du har suttit i styrelsen tidigare. Kan det vara något du kan tänka dig i framtiden igen?

JA – men inte just nu mot bakgrund till mitt engagemang med jobb och annat. Speaker rollen är helt OK då dessa inte krockar.

 

Du är även kommentator i klubbens webb-TV som sänt matcher live på hemsidan. Något du kan tänka dig igen?

Verkligen – en av höjdarna i begynnelsen, min radarkamrat och "expertkommentator" Robban är nog inte så svårövertalad heller.

 

Hör vi dig på hemmapremiären på nästa fredag?

Dessvärre tjänsteresa då men kommer igen tills nästa hemmafajt.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Nyhetsarkiv

Länkar